Rek en Strek

Rekken en strekken doe ik meestal op de automatische piloot, maar toen één van onze lezeressen vroeg of we nog goede rek en strek oefeningen wisten moest ik daar even over nadenken. We hadden natuurlijk de gebruikelijke rek en strek oefeningen kunnen demonstreren, maar dat doe ik niet want die ken je misschien al.

Wanneer strek en rek je nou precies? Deze vraag legde ik voor aan een voormalig sportlerares. “Voor? Dat kan, maar loop liever een klein stukje warm, zodat je spieren al iets soepeler zijn. Tijdens? Ja, halverwege je run is het aan te raden om wat lichte rek en strek oefeningen te doen. Hiermee voorkom je dat je spieren koud worden terwijl je stilstaat. Na? Ja, na je run is het zeker aan te raden om te rekken en strekken. Hiermee voorkom je dat je spieren stijf worden.”

Tijdens mijn verblijf in Sydney heb ik samen met een personal  (marathon) trainer rek en strek oefeningen gedaan, die afweken van mijn gebruikelijke routine. Dit had ik natuurlijk aan de hand van foto’s kunnen demonstreren (zie bovenstaande collage), maar een video leek me toch handiger.

Overigens duurt het filmpje iets langer dan ik dacht, praten is zeg maar écht mijn ding.

Kun je hier iets mee? Of heb je zelf effectieve strek en rek oefeningen? Please leave a note below.

?

Francien

Follow my blog with Bloglovin

 

Recent