Ren je harder als je boos bent?

Heb je ook weleens zo’n dag waarop niets lukt? Alles wat fout kan gaan, gaat fout. Wat doe je dan? Je kunt bij de pakken neer gaan zitten, met een stuk chocolade en je favoriete ‘feel good movie’. Dat kan helpen, maar je kunt er ook voor kiezen om te gaan rennen. Waarom? Als je boos of teleurgesteld bent kun je in mijn optiek harder en verder rennen. Echt hoor (denk ik). Omdat je met rennen je eigen lichaam in de hand hebt, je bepaalt zelf of je harder of zachter gaat.

Zaterdag had ik zo’n dag waarop alles mis ging, het huisje in de Jordaan ging aan mijn neus voorbij, ik was niet ingeloot voor de New York City Marathon en tot overmaat van ramp zat mijn haar nergens naar, nee dat is een grapje. Wat doe je dan? Inderdaad dan kun je naar mijn mening maar beter heel hard en ver gaan rennen. En dat is precies wat ik deed. Samen met Fieke legde ik de eerste 8 km af, daarna scheidde onze wegen. Bij de 10 km, de afstand die ik daadwerkelijk wilde lopen, was stoppen geen optie. Mijn boosheid was nog steeds niet afgenomen. Maargoed 6 km later maakte de woede plaats voor trots, want ik had eindelijk weer eens lange afstand gelopen.

Denk jij ook harder te kunnen rennen als je boos bent?

?

Francien

Follow my blog with Bloglovin

Recent