Robin Arzon – Shut up & Run

Als je een girl who loves 2 run bent en je hebt Robin Arzon nog niet in je leven? Bij deze. You can thank me (Lianne, aka The Self Help Hipster) later. 

Epische (ultra)marathon loopster en de ULTIEME fitspo godin is niet alleen in het bezit van een toffe Tumblr en een gaaf Instagram account: The baddest bitch in fitness bracht in juni haar eerste boek uit bij uitgeverij Harper Collins. Ik reviewede het boek voor jullie.

Robin Arzon GL2R (6) blog

ROBIN ARZON

In December had ik het geluk dat ik met fit en gezellig Instagram vriendinnetje mee kon naar een les van Robin bij Peloton Cycle, een spinning club in New York.

Neem het van me aan: Je gaat niet snel iemand ontmoeten zoals Robin. Ze is no-nonsense en heel intens – kan ook haast niet anders wanneer je vijf ultramarathons in vijf dagen heb gelopen. De ‘don’t fuck with me’-vibe straalt van haar af als het zweet tijdens de spin lessen. Maar, ze is ook ontzettend vriendelijk en enthousiast. Ze houdt van wat ze doet. Hou jij van sporten en doe je je best in haar lessen? Dan houdt ze ook van jou.

(Voor de liefhebber: Ik op de foto met Annabelle en Robin. Ik zie eruit als een ontzettende nerd, maar goed das ook niets nieuws.)

Haar boek ‘Shut up & Run’ (naar de titel van haar blog) kwam op 23 juni uit. Ik was al sinds mijn pre-order in mei aan het wachten, dus ik heb het toen meteen van A(didas) tot Z(ero excuses) gelezen.

Wat is er leuk aan dit boek?

Robin Arzon GL2R (7) blog

ROBIN’S VERHAAL

In een notendop (en nog steeds de moeite waard om in haar eigen woorden te lezen): Ze was ooit advocaat, besloot toen sport journalist te worden en ging ultramarathons lopen voor het goede doel (MS). Oh, en ze werd een keer gegijzeld en heeft het opgelopen trauma verwerkt met behulp van het hardlopen.

Plus, ik vind het leuk om race verslagen te lezen, en daarvan zitten er ook een paar van Robin tussen. Niet alleen van haar eerste race, of haar beste race, maar ook van een slechte. Sympathiek is dat.

Robin Arzon GL2R (4) blog

PRAKTISCH

Inspirerende hardloopboeken, de beste trainings-apps en trainingshandleidingen, playlists voor tijdens het hardlopen (en tijdens het stretchen), schema’s voor de 5K tot de (ultra)marathon, voedingstips.

Toegegeven: Heel revolutionair is het niet. Dit vind je ook overal op het internet, en ik durf te stellen dat wanneer je Annemerel’s Live Love Run hebt (gelezen) je hier het boek niet voor hoeft aan te schaffen.

Wel interessant voor de hardlopers onder ons met diabetes misschien: Robin Arzon heeft type 1 diabetes en schrijft over hoe zij daarmee omgaat met het vele trainen. Handig!

Robin Arzon GL2R (1) blog

DE MOTIVATIE

Robin is niet alleen fit as fuck en altijd gekleed in toffe sportkleding: Ze weet ook precies wat ze tegen je moet zeggen om je aan het sporten te krijgen.

Ik vind dat het belangrijkste selling point van dit boek. Robin’s verhaal en de praktische tips zijn wel okay, maar ik vind dit boek is gaaf omdat Robin je echt aan het denken en aan het sporten kan zetten.

Zelfs de titels van de hoofdstukken zijn goede quotes: Excuse your excuses, Fuel the Fire, Dream Big & Get Ready to Hustle).

Robin Arzon GL2R (5) blog

MIJN FAVOIETE QUOTES UIT HET BOEK

“Let’s unlock passion through movement, mindfulness, and by doing epic shit.”

“The confidence that running unlocks comes with a high that is earned, not given. I know that life. I’m about that life.”

“I want you to own your narrative from the first block, mile or kilometer, because if you’re putting in the work, you deserve the title runner.”

“We can push ourselves to where we want to be. It’s going to take a litte sweat, though. Happy is something you do, baby, and only you are responsible for your happiness.”

“Through running I was able to unlock parts of myself that I didn’t know were there and let go of the shit that was weighing me down. And I didn’t stop.”

“Create yourself and never apologize.”

“It’s worth the work to live your dream.”

Robin Arzon GL2R (2) blog

HOE KOM JE ERAAN?

Je koopt het boek op bol.com hier* als hardcover voor 21,20. Je kunt hem ook voor 20,60 op BookDepository* bestellen, en de bezorgtijd is daar minder dan bij Bol.

Je kunt ook doen wat ik gedaan heb, ik heb het boek via Amazon Kindle* op mijn iPad gezet en met de Kindle app gelezen: dan is het boek 9.50$!

?

Lianne

Foto’s door Joyce Bongers
Follow my blog on Instagram or Facebook. to keep up to date! See you!

*Affiliate link! Dat betekent dat wanneer je het boek bestelt via de link, degene die de review heeft geschreven (Lianne) een klein percentage krijgt. 

Recent