Run the beat

Vaak krijgen we de vraag op wat voor muziek wij lopen. We hebben altijd een muziekje op tijdens de run, maar verschillen heel erg in soort muziek. Vandaag deel ik mijn favoriete nummers. Die selectie gebeurt voornamelijk op basis van beat en tekst. Ik hou van een beat die mijn ritme goed aangeeft en van een tekst die me inspireert. Zo heb ik een hele playlist vol liedjes met energie.

Een voorbeeld van zo’n nummer met inspirerende tekst is ‘The worlds Greatest’ van R Kelly. Hij zingt dat ie de beste van de wereld is, dat er hoop is en een berg. Nou dan ga ik dus ook echt harder rennen. Nog een voorbeeld, iets minder bekend, maar niet minder motiverend. The one van Mary J Blidge. Niet One, maar The One. Echt een nummer waar ik energie van krijg. Als laatste voorbeeld van de beste motiverende tekst komt een nummer wat ik vorige week al als favoriet aangaf. Het is op dit moment echt mijn lievelingslied en de tekst is daarin een belangrijke reden: Hall of Fame van The Script & Will.i.am. Luister hem, zet hem zelfs op repeat en ik denk dat je de snelste tijd tot nu toe loopt;)

Ik loop graag op bovenstaande nummers, maar hou ook van nummers waar gewoon alleen een goede beat in zit. Een goed voorbeeld hiervan is 212 van Azealia Banks & Lazy Jay. Dat is echt een beat waar ik van ga dansen. Nou weet ik mezelf gelukkig altijd net in te houden, maar als ik me toch zou laten gaan…. Dan zou ik dus huppelen in plaats van rennen! Een heel ander, maar niet meer fijn, voorbeeld is H.a.m. van Kanye West en Jay-Z (Eigenlijk het hele album van deze mannen). Dit is eigenlijk een voorbeeld van een fijne tekst en een goede beat (zolang je door al het scheldgeweld heen luistert;)).

Dan is er nog een categorie niet aan de orde is geweest. De meezing popliedjes. De perfecte afleiding als ik er echt doorheen zit en pijntjes krijg is One Direction met What makes you beautiful. Als die voorbij komt ga ik playbacken en merk ik niet eens meer dat ik 30 seconden daarvoor ergens last van had!

Wat is jouw favoriete hardloopsong? Geef ons inspiratie die we kunnen gebruiken voor San Fran!!

?

Fieke

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you there!

P.S.P.S. Vergeet je niet aan te melden voor de GirlsLove2Run Nightrun! Klik hier.

Recent