Run The City: Berlijn

Er zijn vele girls only races deze maand en allemaal worden ze gelopen in de meest geliefde steden van de wereld. Liefde voor een stad. We hebben er allemaal wel eentje. In Run The City worden mijn (inter)nationale hardloopvriendinnen voor je opgetrommeld om de leukste routes en insiders tips met je te delen. Vandaag is de Nike Women’s 10km in Berlijn. Sta jij aan de start (en finish natuurlijk!)? Zo ja: dan moet je dit lezen! Zo niet: dan moet je dit natuurlijk ook lezen.

Auf die Plätze, fertig, los!
Mocht je een bezoekje brengen aan de Duitse hoofdstad, dan mag je je hardloopschoenen uiteraard niet vergeten. Voor een city run van ongeveer 7km begin je op de Frankfurter Allee, ren je een stuk over het schiereiland in de Spree en pak je nog een stukje centrum mee.

Ben je klaar voor een uitdaging van 14km, dan kun je kiezen voor onderstaande route. Neem de Frankfurter Allee weer als beginpunt en ren een flink stuk langs de groene oevers van de Spree.

Beide routes zijn ook prima te combineren, je kunt de ferry nemen om de oversteek op de Spree te maken. Dit kost 2 euro dus vergeet niet om wat wisselgeld mee te nemen. Deze routes zijn populair onder de locals en vooral geliefd in de ochtend vanwege de stilte en de opkomende zon boven de stad.

DSC_0936-1024x682

DSC_0935-1024x682

DSC_09311-1024x682

Eat and drink like a local
Voor zowel lunch als dinner moet je bij Mammam zijn. Je zou dit tentje op de Friedrichshain zo over het hoofd zien, maar de locals weten dat je hier moet zijn voor heerlijke verse Thais en Vietnamese gerechten. Deze worden geserveerd met veel verse groenten. Volgens een insider is de curry met pindasaus en tofu om je vingers bij af te likken.

Heb je een race (de Berlijn Marathon bijvoorbeeld) de volgende dag? Eet dan even een hapje bij de Spaghetti Western. Het antipasta bord als starter is een echte aanrader. De spaghetti bolognese zorgt ervoor dat je vliegt tijdens je race.

Mocht je trek hebben in een stevige hap, dan moet je de baked potatoes van Patta proberen. Je mag je aardappel zelf samenstellen met allerlei verschillende, verse toppings. Dit hemelse gerecht kost maar 5 euro en terwijl je wacht tot hij klaar is, geniet je van een heerlijk kopje Turkse thee.

De Neue Heimat Village Market is de ideale plek om met je vrienden af te spreken om te chillen en (uiteraard) te eten). Op donderdag, vrijdag en zaterdag kun je er in de avond terecht, op zondag zijn ze ook overdag open. Met mooi weer is het helaas wel dringen, dus zorg dan dat je op tijd bent.

Screen-Shot-2013-10-01-at-12.10.37-AM-685x1024

Races
Niets is leuker dan een city trip te combineren met een race. Wat dacht je van bijvoorbeeld de halve marathon (eind maart) of de hele marathon (eind september) van Berlijn? De Kreuzberger kwart marathon staat voor 27 augustus op de agenda. Deze run van 10.7km gaat dwars door de hippe wijk Kreuzberger. Eind oktober kun je mee doen aan de Müggelsee halve marathon waarbij je overigens ook voor 10km of 5km kunt kiezen. Dit meer ligt ten zuidoosten van Berlijn en welke afstand je ook kiest, het is een prachtige run. Voor de volgende womens only run moet je nog even geduld hebben tot mei, dan is er weer de Avon Run waarbij je kunt kiezen voor een 5km of 10km door het centrum van Berlijn.


Heb jij al een tripje naar Berlijn gepland? En als je al bent geweest, welke must-sees ontbreken er dan nog aan dit lijstje?

?

Francien & Team Girls Love 2 Run

Tekst door Tesja Bonnie

Foto’s afkomstig van Four Seasons Hotels & Restaurants / Studio Paris / 99 Days In Paris

Follow my blog with BloglovinFacebook, Instagram & Twitter

Recent