Run The City: Parijs

Er zijn vele girls only races deze maand en allemaal worden ze gelopen in de meest geliefde steden van de wereld. Liefde voor een stad. We hebben er allemaal wel eentje. In Run The City worden mijn (inter)nationale hardloopvriendinnen voor je opgetrommeld om de leukste routes en insiders tips met je te delen. Vorige week was de Nike Women’s 10km in Parijs. Mocht je deze nou gemist hebben, dan kun je ‘m met onderstaande tips nog eens dunnetjes over doen wanneer je in de stad van de liefde bent.

De Franse hoofdstad heet niet voor niets de stad van de liefde. Deze prachtige metropool kan dan ook niet ontbreken in de Romance of Running maand. Lees snel verder voor mooie hardlooproutes, lokale crews, en natuurlijk de beste plekjes om je verbrande calorieën er weer heerlijk aan te eten.

FS-GeorgeV-Running

Vijf kilometer langs de Seine
De Seine is zeer geliefd onder de Parijse hardlopers. De rivier splitst de stad in tweeën, met aan de ene kant de Rive Gauche (linkeroever) met z’n studenten, en aan de andere kant de Rive Droite (rechteroever) met de wat chiquere kant van Parijs. Twee verschillende stadsdelen met twee verschillende karakters.

Grote delen van de wegen langs de Seine zijn inmiddels autovrij, waaronder een stuk tussen het mooie Musée d ‘Orsay en de Eiffeltoren. Wij hebben een mooie vijf kilometer route voor je uitgezocht. Tip: neem een metrokaartje mee voor de terugweg, er zijn volop haltes in de buurt!

Start bij het Louvre museum en steek het mooie park daarachter door. Na het park loop je naar de Seine (linkerhand). Steek de eerste brug over en hou de Seine aan je rechterhand. Na twee kilometer rechtdoor kom je bij de Eiffeltoren uit (toeristen ontwijken! Selfie maken!). Ga bij de eerstvolgende brug (Pont de Bir-Hakeim) rechts en vervolgens de eerste links. Je staat nu op Île aux Cygnes (Zwaneneiland): een kunstmatig eiland midden in de rivier. Het eiland is 890 meter lang en slechts 20 meter breed, met veel mooie bomen. Je bent (helaas) al bijna bij de finish: trek een sprintje tot aan Pont de Grenelle, de brug aan het einde van Île aux Cygnes. Vanaf hier sta je oog in oog met het Vrijheidsbeeld (ja echt! een replica natuurlijk…) dat op het andere uiteinde van het eiland staat. Leuk weetje: het beeld is naar het westen gericht zodat het New York ‘aankijkt’. En ben je nog niet uitgezweet, daag jezelf dan uit op de fitnessapparaten onder de Pont de Grenelle.

promenade-plantc3a9e-2

Make the park your runway
Naast de Seine kun je je ook helemaal laten gaan op de Promenade Plantée, een park op een verhoogde spoorlijn dat net ten oosten van de Opéra Bastille begint. Het park is ongeveer vijf kilometer lang voordat deze eindigt in de buurt van de Périphérique, de bekende ringweg van Parijs (die waar je altijd in de file staat). Als je vervolgens anderhalve km de wijk Saint-Mandé doorloopt, kom je uit bij het grootste openbare park van de stad: Bois de Vincennes. In dit voormalig koninklijke jachtgebied kan je uren lopen. Het is drie keer zo groot als Central Park in New York.

Ook het wat kleinere park Jardin du Luxembourg leent zich goed voor een run: het drie kilometer rondje is de perfecte plek om je meest hippe hardloopoutfit te showen aan tout Paris. Nog meer inspiratie nodig? Kijk dan nog even hier (voor degenen die niet vloeiend Frans spreken is er altijd nog Google Translate).

dsc_6321

Croissants, taartjes, croque-monsieurs, wijntjes…
Parijs staat natuurlijk ook bekend om de heerlijke brasseries. Kies er een uit de buurt van de toeristische hotspots zodat je niet het viervoudige betaalt voor een heerlijke after run treat! Zoek bijvoorbeeld een van de beste koffie hotspots of betaalbare eettentjes op. TimeOut Parijs heeft ook een heerlijk lijstje met banketbakkers in de stad. Kan je mooi alvast een plekje zoeken om na je run bij te komen!

Samen is alles leuker
Ga je alleen naar Parijs maar ren je liever met anderen? Neem dan eens contact op met de Paris Running Club (ook op Instagram). Je kunt ook een keer per maand op maandagavond terecht bij Nike voor een Girls Only training in de stad.

Heb je de Nike Women’s tien kilometer van zeven juni gemist, maar wil je eigenlijk wel graag een Parijse medaille? Misschien is dan de halve marathon in Disneyland Parijs wat voor jou! Niet zo’n sprookjesfan? Dan hebben we ook de hardloopkalender van Parijs voor je opgezocht.

Waar zou jij het liefst je hardloopschoenen aantrekken in Parijs?

?

Francien & Team Girls Love 2 Run

Tekst door Anneloes Dijkman

Foto’s afkomstig van Four Seasons Hotels & Restaurants / Studio Paris / 99 Days In Paris

Follow my blog with BloglovinFacebook, Instagram & Twitter

Recent