Run The City: Rotterdam

Wist je dat afgelopen vrijdag de Nike Women’s 10K Milaan was? En dat gisteren onze Turkse vriendinnen de benen uit hun lijf lopen tijdens de 10K van Istanbul? Er zijn vele girls only races deze maand en allen worden ze gelopen in de meest geliefde steden van de wereld. Liefde voor een stad. We hebben er allemaal wel eentje. In Run The City worden mijn (inter)nationale hardloopvriendinnen voor je opgetrommeld om de leukste routes en insiders tips met je te delen. Natuurlijk kom ik zelf ook aan bod. Aangezien ik Amsterdam aankomende maand  oa verruil voor Leeuwarden (vandaag), Nice (afgelopen week), Valencia en Ibiza Stad. Voor de eerste Run The City vroegen we Madelon van healthy & happy online magazine Glow Mag om haar stad van de beste kant te laten zien.

Rotterdam wordt vaak dé hardloopstad van Nederland genoemd. Langs de Maasboulevard vind je oude krasse knarren en studenten in hun loopkloffie, het Kralingse Bos is de playground van vele loopgroepjes en kijk niet gek op als je op zaterdagmiddag iemand door de winkelstraten ziet rennen. Hardlopen is in Rotterdam ongekend populair. En dat is niet voor niets…

IMG_0291_2

Geen brug te ver
Als je in Rotterdam gaat hardlopen, dan kun je het ‘rondje bruggen’ niet overslaan! Er zijn veel bruggen in de havenstad, maar twee van de mooiste vind je al in een rondje van zo’n 3 tot 4 kilometer: de Erasmusbrug en de Willemsbrug. Het uitzicht vanaf deze bruggen is fenomenaal. Het zijn pittige klimmetjes, dus hop in de benen!

IMG_0296_2

Manhattan aan de Maas
Wanneer je de bruggen doet, loop dan langs het water via de Maasboulevard. Onderaan vind je een sprintbaantje van 100 meter. Trek je snelste schoenen aan en sprint tegen elkaar, terwijl je uitkijkt over ‘Manhattan aan de Maas’.

Rotterdam Running Stad_2

Wijs me de weg
Dat Rotterdam een echte hardloopstad is blijkt wel uit de hardlooproutes die gemarkeerd zijn en die je langs de mooiste plekjes van de stad voeren. Of je nu 3,5, 5, 10 of 21 kilometer wilt lopen, het kan allemaal. Volg de markers op de grond en je komt vanzelf weer bij het startpunt terug!

Rotterdam Running Stad_3

Fotostop!
Je kunt Rotterdam natuurlijk niet verlaten zonder van haar bijzondere architectuur te genieten. Met de nieuwe Markthal, de imposante gebouwen op De Kop van Zuid en het Centraal Station moet je oppassen dat je niet te vaak stil blijft staan voor een fotostop!

Het is geel en kan varen…
Het leukste vervoer in de Maasstad? Over het water natuurlijk! Pak de langzame ‘boemel’ van Leuvehaven naar De Kop Van Zuid voor een bezoek aan de Fenix Food Factory bijvoorbeeld (daar eet je overigens de lekkerste zak patat van heel de stad, sssst niet doorvertellen!). Of boek de snelle watertaxi voor een ware adrenaline rush!

Koffietijd
Running makes hungry, right? Dus na het hardlopen heb jij wel een lekkere lunch verdiend! Ga bijvoorbeeld naar Picknick, UEB of Charlie’s Kitchen midden in de stad voor een lunch in een ongedwongen sfeer. Ook voor een heerlijke koffie (a girl needs her caffeine!) zit je daar wel goed. Ben je aan het einde van de dag? Pak dan de Witte de Withstraat mee voor een hapje of een drankje. Misschien wel de gezelligste straat van de hele stad!

_MG_0914

You’ll never walk alone
Rotterdam heeft natuurlijk haar eigen GL2R crew. Je kunt je daar aansluiten om eens per maand (morgen maken we met 350 girls de stad onveilig, zien we je dan?) mee te rennen met de Rotterdamse girls! Maar er is ook de Rotterdam Running Crew. Nergens in Nederland trekt een informele running crew zó veel lopers. Deze voor iedereen toegankelijke hardloop crew is ontstaan uit liefde voor de stad én de sport.  Eens per maand “runnen zij de stad, no matter what”.

Rotterdam Running Stad_1

Ladiesrun Rotterdam
Oké, de marathon in Rotterdam heb je net gemist. Maar er is meer! Volgende week zondag 14 juni kun je namelijk nog meedoen aan de Ladiesrun. Al voor de negende keer hijsen duizenden vrouwen zich in het roze om al rennend aandacht te vragen voor borstkanker. Je kunt kiezen uit drie afstanden: 5, 7,5 of 10 kilometer en je loopt vanaf Ahoy met een roze slinger door Rotterdam Zuid. Pretty in pink!

Wat wil jij niet overslaan als je in Rotterdam running stad bent?

Tekst & foto’s door Madelon van Glow Mag

?

Francien & Girls Love 2 Run Team

Follow my blog with BloglovinFacebook InstagramTwitter

Recent