Run The City Valencia: behind the scenes

Vrijdagochtend 03.40 uur
Geloof het of niet, maar ik sta naast mijn bed na slechts enkele uren beauty sleep. Het verjaardagsfeestje (lees: concert) van de Jeugd van Tegenwoordig is nogal uit de hand gelopen. Half (slaap)dronken wacht ik op mijn Uber (ja, ik ben er zo een). Gewapend met een bak Optimel, lepel en slechts één stuk handbagage (slaap)wandel ik Schiphol binnen. Terwijl ik wacht op fotografe Britt, begin ik aan mijn kwarkbak.

Wacht, mijn moeder belt
Ineke: ‘Waar ben je?’
Francien: ‘Valencia!’
Ineke: ‘Viagra?’
Francien: ‘Nee ik ben in Valencia.’
Ineke: ‘Ik dacht dat je in Nice was of Leeuwarden?!’
Francien: ‘Nee, ik ben in Valencia. Dat zeg ik toch.’
Ineke: ‘Ben je daar voor werk?’
Francien: ‘Ja, ik loop er een race.’
Ineke: ‘Okay, succes.’
Francien: ‘Ik neem wel een Spaanse waaier voor je mee.’
Tot zover het gesprek tussen mij en mijn mama dat plaats vond net voordat ik mijn telefoon overschakel naar vliegtuigmodus.

DSC_0278
Dancing queen
Het Abba Hotel is speciaal gericht op topsporters (sorry Abba fans), wat direct duidelijk wordt als we tegen het Amerikaanse vrouwen hockeyteam opbotsen in de lobby. Zij zijn in deze Spaanse prachtstad voor de World Hockey Cup. De faciliteiten liegen er ook niet om: een gym en de vele speel- en oefenvelden er omheen.

DSC_0041

DSC_0085

DSC_0207

Baby, we’re lost
Zwaarbewapend met kaart én Britt ga ik op pad. Mijn richtingsgevoel zonder Google Maps is hopeloos verloren. Verdwalen is zeg maar echt mijn ding, maar daarom kom je wel op plekken waar je anders nooit zou komen. Al snel staan we voor de Valencia’s Santiago Calatrava,  dé mooiste marathon finish van Europa.  In dit architectonische pareltje vind je  een IMAX cinema, Europa’s grootste aquarium en het science museum. Mijn inner nerd wil graag naar binnen, waarna ik mijn sprongkracht test (ik kom niet hoger dan een teleurstellende 27.3 centimeter) en de stand van mijn wervels (ik blijk een zeer zwakke onderrug te hebben.

DSC_0021

DSC_0678

DSC_0567
Shoppen is ook sporten
Tot zover het educatieve deel. Ik ben in Spanje en dus ik wil winkelen. Wist je trouwens dat de Pull & Bear , Zara, Bershka en Massimo Dutti zusjes van elkaar zijn? Daarom vind je ze meestal met z’n vieren bij elkaar. Geen toeval dus. De damage? Ik kocht bij die eerste mijn witte broekpakje. Na deze heftige workout en een zeer kort nachtje had ik moeite om mijn ogen open te houden en ben ik vroeg mijn bed in gedoken.

DSC_0369
Startbewijs shizzle
Mijn startbewijs haal ik op een zeer ongebruikelijke plek op, namelijk in de haven van Valencia. De #15knocturnavalencia waar ik aan mee doe is te vergelijken met de Damloop,  maar dan één kilometer korter (dat scheelt weer). Als we toch in de haven zijn kan een bezoekje aan het strand niet uitblijven. Slecht idee: door de keiharde wind onderga ik ongevraagd een scrubbehandeling. Diezelfde wind legt Valencia overigens geen windeieren, er worden hier namelijk heel veel zeilwedstrijden gehouden (sinds mijn bezoek aan de Volvo Oceans Race ben ik enorm fan van deze sport). Ik ben tijdens mijn trainingsrun erg blij met deze wind: het maakt de temperatuur aangenamer en ik vecht tegen de weerstand. Train je liever tussen de locals op het strand, dan kun je het best Malvarrosa Beach opzoeken. Ik kan helaas maar kort van de mannelijke triatleten genieten die daar trainen aangezien er een race op mij wacht (of eigenlijk, niet op mij wacht. Opschieten dus).

DSC_0207
Rastafari
Het raceverslag heb je vast al gelezen dus dat zal ik je besparen. Bij terugkomst in het hotel trouw ik direct met mijn bad en bed. Laat ik je ook even mededelen dat mijn haar één grote rastaklit is. Ik moet dus gewoon naar de Spaanse kapper om mijn haar te redden van de ondergang. Dit heb ik echt nog nooit gehad.

DSC_0537

DSC_0310

DSC_0376

DSC_0289

Sorry Central Park
Op zondag cross ik met Britt en onze tourguide door het prachtige centrum van Valencia. Daar kom ik tot de (schokkende) ontdekking dat Valencia het allermooiste stadspark ter wereld heeft. Het 14 kilometer lange paradijs was tot 1975 een rivier. Nadat deze voor de zoveelste keer buiten zijn oevers trad besloten de inwoners van Valencia er dus een stadspark van te maken. Elke sporter kan hier terecht voor een complete workout. Er zijn atletiekbanen, tennis- en voetbalvelden en er wordt een hardlooppad van 10 kilometer aangelegd. Na je cardio kun je direct door naar een van de vele outdoor gyms. Je begrijpt dat ik hier uren kan trainen. En jij dus ook.

DSC_0403

DSC_0495

Dierentuin?
Aan het einde van de middag staat er een bezoekje aan Boiparc Valencia gepland. Ik ben al jaren niet meer in een dierentuin geweest, maar dit prachtige park is geplant met Afrikaanse flora en fauna. We krijgen een private tour van een bioloog die ons alle ins&outs over de dierentuin vertelt. Ik ben onder de indruk, de foto’s spreken voor zich!

10491221_10152846698842882_226776942790085544_n
Terwijl jij dit leest ben ik samen met Fieke, Manon en Daphne Ibiza onveilig aan het maken. Ook daar ga ik opzoek naar de beste (sportieve) activiteiten voor jou. Wil je zien en weten hoe dat eraan toegaat? Volg ons dan op snapchat: girlslove2run.

Wanneer ga jij naar Valencia om deze prachtige stad te ontdekken?

?

Francien & Team Girls Love 2 Run

Foto’s door Britt Weijermars

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Mijn trip werd mede mogelijk gemaakt door Valencia Tourism.

Recent