#runforleyla

Vroeger had ik altijd een lievelingsgetal. Deze wil per dag nog wel eens verschillen, maar ik had er altijd een. Toen ik net leerde tellen was het 10, want in mijn ogen was dat oneindig veel. Of het was het aantal weken dat ik nog naar school moest tot de zomervakantie. Maar vaak genoeg was het simpelweg mijn geboortedag 27 (september). Misschien ben ik nu een beetje te oud voor een lievelingsgetal, net als een lievelingskleur of lievelingsdier, maar komende weken heb ik er weer een. Vijf cijfers, die samen meer betekenen dan welk lievelingsgetal dat ik ooit heb gehad: 68817.

Schermafbeelding 2015-06-11 om 11.50.45

Ken je Dinara nog?
Op Moederdag schreef ik een brief aan Dinara, een politieke vluchtelinge uit Azerbeidzjan. Haar ouders werden ongeveer een jaar geleden gearresteerd nadat zij aandacht vroegen voor de mensenrechten die aan de lopende band worden geschonden in dit land, terwijl daar op 12 juni aanstaande de eerste Europese Spelen worden georganiseerd. Dinara’s moeder Lelya heeft diabetes en geen toegang tot medicijnen of medische zorg. Kun je je dat voorstellen? Wat als dit je eigen moeder is? 

#runforleyla
Om aandacht te vragen voor Dinara’s ouders en alle andere politieke gevangenen in Azerbeidzjan, organiseert Amnesty International op 19 juni de #runforleyla in Den Haag. Tijdens deze 5 kilometer run rondom de ambassade van Azerbeidzjan, draagt iedereen nummer 68817, het dossiernummer van Leyla, als startnummer. Ik vraag jou een ding: ren mee. Ren voor haar vrijheid. Ren voor hun vrijheid. Gebruik de kracht en jouw liefde voor hardlopen om onschuldige gevangenen vrij te krijgen. Geef je nu op via de site van Amnesty.

Misschien kun je niet mee rennen in Den Haag op de 19e. Download dan het startnummer, draag het tijdens je run en post een foto op social met #runforleyla. Ikzelf doe dit vanuit Ibiza, samen met Fieke. Deel jij, net als ik, je run op social?

?

Francien & Team Girls Love 2 Run

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent