Runners Block

Hik je er ook tegenaan? Of ben ik de enige? De titel verraadt het misschien al. Maar ik heb er deze week geen reet zin in, sporten bedoel ik dan. Al de hele week, neem ik mezelf voor om te rennen.

Dit is of was  ik eigenlijk ook vandaag van plan. Om 06:00uur ging de wekker. Toch snoozde ik mezelf een uur verder. Weet je wat dacht ik nog ‘ik ga vanavond wel.’ Nou mooi niet! Ik heb er gewoon echt GEEN zin in.

Dit soort periodes ervaar ik meerdere dagen, soms weken en ik kan het ook weleens maanden volhouden. Ik noem het een runners block. Hoe identificeer je een runners block?

  1. “Morgen, ja morgen ga ik echt hardlopen.” Toch ga je die volgende ochtend niet. Sterker nog, je draait je nog 63 keer om in je bed en slaapt daarna rustig verder. “Weet je wat, ik start morgen wel.”
  2. Als je elk excuus aangrijpt om niet te hoeven gaan. “Vandaag kan ik écht niet sporten, want ik heb het té druk (met wat?).”
  3. Als je je hardloopschoenen al langer dan een maand niet hebt aangeraakt. Elke keer als je je sportschoenen passeert voel je je schuldig, maar ze aantrekken is toch echt teveel moeite!
  4. Regen? Ben je van suiker ofzo? Toevallig wel ja! De regen en keiharde wind (lees: storm) van de afgelopen week vormden geen uitnodiging eerder een afwijzing.
  5. Als je via Facebook of Twitter verneemt dat je friends wel gerend hebben en jij bij jezelf denkt, lekker voor je! Ik lekker niet!

Naast een runners block ervaar ik deze week wel meer ‘blocks’. Te weten een writers block, cook block en on top of that een slaap block. Ja het gaat lekker! De belangrijkste vraag is hoe komen ik en jij (degene die zich aangesproken voelen) van deze ‘blocks’ af?

Op dit moment kan ik maar één manier bedenken en dat is niet rennen. Weet je wat ik ga lekker knippen en plakken! Inspiratie doet een mens goed. Toch? Zie hier het resultaat.

Wat doe jij om van een runners/writers/cook/slaap block af te komen? Tips anyone? Please, please let me know!

?

Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you there!

Recent