Running far away

Op reis, mijn hardloopschoenen ingepakt, is het super leuk om een nieuwe plek al rennend te ontdekken. Het is daarbij dan wel heel belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Je bent ergens waar je nog nooit bent geweest en (in de meeste gevallen) de taal niet spreekt, dus verdwalen is niet de leukste optie, geloof mij;) Er zijn een aantal tips en dingen die je sowieso mee moet hebben op je ontdekkingsrun.

  1. Zeker weten je telefoon meenemen. Met gps wel te verstaan. Mocht je onverhoopt verdwalen of per ongeluk van je zorgvuldig vastgestelde route afwijken dan vind je zo altijd je weg terug. (Minor detail: doe dit niet te vaak, want het kan best wat geld kosten om je internet aan te moeten zetten!)
  2. Vergeet de kaart van de stad/plek waar je je bevind niet. Teken hierop alvast een mooie route uit, zodat je goed voorbereid vertrekt. Achterin de Lonely Planet zit een mooie.
  3. Een flesje water, want je weet natuurlijk maar nooit hoelang het duurt voordat je een plek tegenkomt waar je wat water tot je kan nemen. Al telt dat niet als je in een stad loopt, want als het goed is heb je daar genoeg opties.
  4. Ga niet voor een goeie tijd, maar voor een ontdekking. Je bent de hele tijd om je heen aan het kijken, af toe moet je even stoppen voor een mooie foto of gewoon om te genieten van het uitzicht. Dit alles zal je tijd niet ten goede komen. Is ook helemaal niet belangrijk toch? Op vakantie dan…
  5. Let op de temperatuur. Zit je, zoals ik, op een vrij tropische plek? Ga dan in de ochtend! Dan is het nog relatief cool. Daarnaast is het ook iets rustiger en kun je echt heerlijk in je eentje genieten van de omgeving.

I know voor de meeste van jullie zit de vakantie er weer bijna op, maar toch… Ik heb dit de afgelopen dagen ervaren en dan moet ik dat gewoon delen;) Voor volgend jaar zullen we maar zeggen!

?

Fieke

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter<

Recent