Runningtips

Wat zijn nou de basis tips als het om hardlooptechniek gaat. Met hardlopen is het gemakkelijk om jezelf een verkeerde manier aan te leren. Maar wat is verkeerd en wanneer is je techniek wel goed. Op Shape.com worden een aantal tips gegeven.

  • Probeer niet te landen op je hiel, maar op je middenvoet. Zo kunnen je spieren de klap van het neerkomen opvangen en niet je botten. Het zorgt dus voor minder blessures
  • Zet kleine pasjes in plaats van hele grote. EfficiĆ«nter, en beter voor je spieren.
  • Draag niet te comfortabele schoenen. Dit is een lastige. Veel mensen laten hun schoenen afmeten op welke ondersteuning zij nodig hebben. Shape zegt juist dat het goed is om op barefoot schoenen te lopen, omdat deze schoenen je spieren uitdagen en trainen. Schoenen met perfecte ondersteuning kunnen je spieren juist lui maken.
  • Ren niet zo hard als je kan, maar ga voor verder en dan steeds sneller. Een goede manier om dit te doen is bijvoorbeeld met een hartslagmeter. (Note to self: Begin nou eindelijk is met een hartslagmeter!)
  • Bijt je niet vast in kilometers. (Hmm dat is een lastige voor mij) Wat je beter kunt doen is bijvoorbeeld een halfuur gaan rennen en dan proberen steeds meer afstand te lopen tijdens dat halfuur.

Als ik zo deze 5 punten lees dan klinkt het allemaal best logisch. En stiekem weet ik veel van deze dingen al wel, maar nu nog doen he…

Heb jij nog andere tips die hier niet tussenstaan. En wist je dit allemaal al of zijn er nieuwe dingen?

?

Fieke

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

Recent