#girlboss afterDRK

ZWEETDATE
Omdat er bloed, zweet en tranen aan te pas komen. 

Girlboss
Girlboss Sabrina, eigenaresse van het succesvolle afterDRK, rent tussen de bedrijven, fotografieklussen en fashion weeks door een halve marathon. En vindt, uiteraard, tijd voor een Skypesessie met moi in haar agenda. Ik krijg haarfijn uitleg over haar ervaring.

Knot op de kop
‘Na een lange werkdag zit ik liever, met een knot op de kop, voor de televisie. Gelukkig heb ik een hele sportieve vriend. Hij zorgt ervoor dat ik de bank niet aanraak of trekt me er vanaf.’ Haar sportieve uitspattingen belanden op Instagram. Evenals haar melding dat ze begint met Kayla Itsines’, personal trainer, bikini workout plan. Niet veel later benadert Nike Running Nederland haar met de vraag of ze wil deelnemen aan de Run Nike Women’s Series: De Nike San Fran editie. ‘Een hele marathon in 12 weken?’ Het blijkt (gelukkig) om een halve te gaan. ‘F*ck ik ga het gewoon doen.’ Het doel is duidelijk over 12 weken rent ze een halve marathon. ‘Ik heb gelijk een stok achter de deur. Nu moet ik wel gaan trainen.’

Ochtendmens?
‘Als ik maar 12 weken heb, dan moet ik wel. Ik heb hiervoor nooit verder gerend dan 10 kilometer.’ Een trainer is nodig. Twee keer per week, om 07:30 uur in het Vondelpark. Ook al is ze niet echt een ochtendmens, een avondmens is ze evenmin. In de avond heeft ze vaak onverwacht veel dingen te doen. ‘Als ik geen trainer heb dan lukt me dit niet. Je kunt je trainer niet zomaar laten staan. Hij is ook een stok achter mijn de deur.’

Trainer op afstand
‘Ik volg niet een vast schema. Mijn trainer heeft er vast wel eentje voor me in zijn hoofd. Een schema volgen is lastig, omdat ik een maand in New York verblijf en tussen de verschillende fashion weeks heen en weer reis.’ Hoe zorgt ze er dan toch voor dat ze doortraint? ‘De druk dat ik wel moet anders red ik het niet zorgt ervoor dat ik gemotiveerd blijf. Tijdens mijn verblijf en in het weekend train ik zonder trainer, maar met vriend.’ Anders ga ik gewoon niet. De trainer houdt me, op afstand, via berichtjes scherp in de gaten en geeft aan wat ervan me verwacht wordt.’ Deze girlboss beschikt dus over de nodige zelfkennis en doorzettingsvermogen.

Blessureleed
‘Er zit een goede opbouw in mijn trainingen. Waardoor ik gestaag mijn doel(en) bereik. Ik boek iedere week vooruitgang, zowel in afstand als in uithoudingsvermogen. In week tien gooit een oude bekende roet in mijn eten.’ Een knieblessure die zes jaar geleden ontstond, nadat ze op haar hoge hakken van de trap af viel, waarbij haar knie de verkeerde kant op klapte. Ze had de stille wens dat haar knie juist sterker zou worden door het trainen. De fysio vertelt haar wat ze eigenlijk niet horen wil: meedoen is niet verstandig. Tenzij ze niet meer verder loopt dan 13 kilometer en alleen op race-day voorbij gaat aan dit getal. De paniek slaat toe. Haar heuveltraining op de band is dan nog maar net begonnen. Ook die moet ze inperken. ‘Icen, een knie brace en fysio behoren vanaf dan ook tot mijn trainings routine.’

Onzekerheid
Tijdens Parijs fashion week neemt ze zelfs een week complete rust. ‘Natuurlijk ren ik nog steeds van afspraak naar fashionshow, maar dit keer op een fiets of per taxi. Ik word trouwens wel onzeker van deze situatie. Ik bedoel ik heb maar tot 13 kilometer getraind. Normaal gesproken train je tot de 17 of 18 kilometer. Hoe ga ik deze race overleven?’ Dat lees je hier.

Tips?
Ik vraag haar tot slot of ze nog enkele tips heeft voor jou. ‘Sowieso ’s ochtends gaan. ’s Avonds heb je vaak geen zin meer of komt er onverwachts een verplichting tussendoor. Laat iemand met je meerennen, Je kunt diegene niet zomaar laten staan. En niet tegen jezelf zeggen dat je morgen wel gaat. Als je die zin uitspreekt moet je gewoon direct gaan. ‘

?

Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent