SALU: Holidays are almost over

De zomervakantie is bijna achter de rug. Een aantal van jullie is net terug van weg geweest, anderen zullen snel volgen.Wij hopen dat je vakantie heerlijk was en dat je hebt kunnen genieten van goed weer, gezelligheid, heerlijk eten en drinken en voldoende ontspanning. Nu is het vaak ook zo dat vakantie een vrijbriefje is om minder op de voeding te letten en misschien ren je minder dan je normaal zou doen. Dan kom je terug en geeft die weegschaal toch wat meer aan dan je gewend bent. Dit is natuurlijk zo opgelost door even iets strenger te zijn en wat meer te bewegen. Wat doen jullie om op gewicht te blijven of te komen?

Uiteindelijk weten we allemaal dat het gaat om de hoeveelheid die we eten. Die ene bitterbal op het terras zorgt er echt niet voor dat de weegschaal 2 kilo meer aangeeft de volgende dag. Elke dag extraatjes kunnen echter wel op de lange termijn voor de extra 2 kilo zorgen. Alles met mate, dat is de truc en dat weten we volgens mij allemaal. We associeren eten ook vaak met gezelligheid. Het is natuurlijk een ontzettende sociale bezigheid. Maar is het met je vrienden en vriendinnen echt gezelliger als je je helemaal vol eet? Volgens ons is het namelijk gezellig omdat je met de mensen om je heen bent die je graag mag en het eten is natuurlijk een leuke (en heerlijke) bijkomstigheid.

Geniet daarom van alles wat je in je mond stopt en eet het met aandacht. Kauw goed en neem de tijd om je bord leeg te eten. Ga na of je elke hap daadwerkelijk in je mond wil stoppen, want die keus heb je altijd. Als je dit onder de knie hebt, is er meestal niets aan de hand. Mocht dit voor jou niet zo voor de hand liggend zijn en heb je hier toch iets meer hulp bij nodig, dan hebben wij een programma ontwikkeld ‘Lekker in je Vel’. Samen met maximaal 10 andere dames leer je in 7 weken alles over gezonde voeding en oude patronen doorbreken. Op deze manier verlies je de word je fit en ga je vol zelfvertrouwen het najaar tegemoet. Heb je hierover vragen, klik dan hier of neem gerust contact met ons op!

Geniet vooral van de zon, het wijntje, de gezelligheid met die ene bitterbal op het terras en (en anders zijn wij er om je te helpen) Proost!

?

Saskia & Oriane

Recent