Salu II: Shopping for food

Vandaag onze eerste blog over voeding bij GirlsLove2Run. Eindelijk de combinatie van voeding en beweging samen, want het een gaat volgens ons niet zonder het ander. Op deze manier blijven wij namelijk ook fit en vol energie.

Een goede samenstelling van de voeding is hierbij essentieel. Ons lichaam heeft koolhydraten, eiwitten en vetten nodig om te overleven. Hieronder vind je een boodschappenlijst wat onmisbaar is in onze boodschappenkar. Wat doe jij in jouw mandje?

 1. Noten
  Alle soorten noten bevatten veel eiwitten en onverzadigde vetten. Eiwitten zorgen voor aanmaak van spieren. Door eiwitten te eten kan voeding tot wel 3 uur langer in de maag blijven zitten, hierdoor zit je langer vol. Eiwitten zijn te vinden in vlees, vis, kip, ei noten, zaden en pitten.
 2. Volkoren granen
  Denk aan muesli, volkoren of speltbrood, bonen, erwten, quinoa en zilvervliesrijst. Dit zijn gezonde vormen van suiker. Ze worden minder snel door het lichaam opgenomen dan repen, snoep, koek en chocolade. Hierdoor geven ze een langere verzadiging. Koolhydraten zijn een belangrijke energiebron voor de spieren en zijn geschikt om te nemen voor het sporten.
 3. Zwarte bessen
  Blauwe bessen zijn supergoed zijn voor renners, want het zit boordevol vitamine C en anti-oxidanten. Deze bessen zorgen voor herstel van spierweefsel en dat er minder schadelijke stoffen vrijkomen in je lichaam. In principe is elke fruitsoort goed, omdat deze ook weer koolhydraten bevatten en veel vezels die goed zijn voor je darmen.  Meerinfo over hoe gezond bessen zijn!
 4. Zalm
  Zalm (en andere vette vis), al dan niet gerookt, bevat ‘goede’ vetten. Deze vetten hebben een hoge verzadigingswaarde. Dit zorgt ervoor dat je niet de rest van de dag honger hebt. Vetten zijn ook een belangrijke brandstof voor het lichaam en zorgen ervoor dat vitamines D,E, K en A worden opgenomen. Goede vetsoorten kun je ook vinden in plantaardige oliën, avocado, noten, zaden en pitten. Leuke zalmreceptennodig?
 5. Pure chocolade (minimaal 70% cacao)
  Wie wil dit nou niet horen? Over het algemeen raden wij aan om niet teveel te snoepen. Als je dan toch wil snoepen, snoep dan een blokje chocolade. Deze zit vol anti-oxidanten die schadelijke stoffen in het lichaam tegengaat die vrijkomen bij hardlopen. Genieten van een stukje op z’n tijd is dus gewoon gezond! Dus als je nog niet gekeken hebt op Chocstar.nl, nu doen!
 6. Water, water en nog eens water
  Voldoende drinken is belangrijk en bij voorkeur water of (kruiden) thee. Je kunt water lekker maken met verse kruiden als munt, basilicum of met vers fruit. Je hebt op een dag minimaal 1,5 liter nodig, dit komt neer op 8-10 glazen. Als je een uur rent heb je bij warm weer nog zeker een liter extra nodig. Het zorgt voor het vervoeren van voedingsstoffen door je lichaam en hydratatie. Blijf dus vooral drinken!

Let jij op wat je in je boodschappenkar doet of gaat het op automatische piloot? Als je er meer op wilt letten, wees dan vooral niet bang voor eiwitten en vetten. Deze zorgen voor een lange verzadiging waardoor je minder zin hebt in suikerrijke snoeperijen. Op deze manier blijf je fit, energiek en lekker in je vel!

?

Saskia & Oriane

Recent