San Fran: Race day

Vandaag is het zover! Gister was nog even een rustige dag. Het enige wat op het programma stond was een ontbijt bovenop het Clift hotel, met een fantastisch uitzicht, waar we Allyson Felix (de olympisch kampioen 200 en 4×100 meter) ontmoetten (rest volgt)! En een bezoekje aan de Victoria’s secret konden we niet weerstaan.

Met Nienke van Runners World

De spanning stijgt! Vandaag om 16:00 Nederlandse tijd (7uur ’s ochtends hier!!) gaan we van start. En de zenuwen beginnen nu toch wel te komen. Als we in Nederland een race lopen kennen we vaak het parcours, weten we wat ons te wachten en zijn de zenuwen daardoor niet echt aanwezig. Maar op wat er straks tijdens de race gaat komen zijn we maar heel beperkt voorbereid. Natuurlijk hebben we getraind op het lopen van heuvels, maar dat zijn Hollandse heuvels. Natuurlijk zijn we getraind op afstand, maar in een bekende omgeving.

De ultieme voorbereiding op een race is rust. Genoeg slapen, voldoende drinken en goed eten (proteïne, koolhydraten) is belangrijk. De afgelopen dagen is daar weinig van gekomen. Onder andere de jetlag en het sightseeing van de afgelopen dagen gooide behoorlijk roet in het eten. Gister hebben we het daarom wat rustiger aangedaan. We hebben goed ontbeten, de hele dag veel water gedronken en de avond afgesloten met een heerlijk bord pasta. Vervolgens zijn we rond een uur of 9 allemaal naar onze kamer gegaan, waar ik op dit moment de blogpost schrijf… En aangezien de wekker morgen rond half 5 gaat, zal het licht over niet al te lange tijd uitgaan.

Op het moment dat deze blog live gaat, liggen wij nog heerlijk te slapen en als om half 5 de wekker gaat is het buiten nog donker. Maar de verwachtingen zijn goed. De zon zal goed schijnen, de temperatuur licht rond de 18 graden en het waait niet echt hard. Een streeftijd voor vandaag hebben we niet. Het doel is om te finishen, met als enig streven om dat zonder te lopen/stoppen te halen. Wel hebben we afgesproken dat we heerlijk rustig beginnen en dat als we op een gegeven moment denken dat het harder kan, we een beetje versnellen.

We gaan het wel zien. Vooral genieten van de omgeving, het uitzicht gebruiken als perfecte afleiding en dan moet het goed komen.

Je hoort na de race hoe het is gegaan! Ga je trouwens zelf nog lopen deze zondag?

?

Fieke & Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you there!

Recent