Shine bright

Hoe zorg je ervoor dat je zin hebt om te sporten? Het is een vraag die Frans en ik graag krijgen. ‘Hoe kan het dat jullie zo veel sporten?’ ‘Waar haal je de motivatie vandaan?’ Het antwoord is altijd lastig. Je vervalt makkelijk in clichés en die kennen we ondertussen wel. Toch ga ik er vandaag weer een post aan wijden. Waarom? Omdat ik de afgelopen maand zo heb genoten van mijn hervonden motivatie dat ik dat met je wil delen. Want stel je voor dat je nu, net als ik een tijdje terug, jezelf elke keer echt van de bank moet slepen voor ieder rondje. Dat je niet (meer) weet waarvoor je nou eigenlijk je sportschoenen aantrekt. Dan is het toch fijn om te horen hoe je uit die blues komt? Toch… Mijn persoonlijke 4 tips op een rijtje.

Ga naar Zuid-Afrika…
Dat is natuurlijk een grapje. Maar serieus, stel een mooi doel. Een doel waarvan je meteen denkt: Dit wil ik zo graag, hier ga ik vol voor! New York was dat voor mij, maar ook mijn allereerste Damloop zorgde voor dit gevoel. Ik wilde gewoon zo graag een keer die 10 mijl lopen samen met Francien. Daar moest en zou ik keihard voor trainen (lees: 6 jaar geleden liep ik niet verder dan 5 k).

Leg jezelf vast
Verplichtingen vind ik altijd verschrikkelijk. Als ik iets moet dan vind ik het vaak bij voorbaat al niet leuk. Daarom is hardlopen ook altijd ideaal. Ik kan gaan wanneer ik wil en heb er niemand anders bij nodig. Maar als je motivatie problemen hebt is dat juist een lastige. Want, je hoeft toch eigenlijk niet. En dus heb je die verplichting juist nodig. Zorg ervoor dat je iemand meesleept, neem een trainer in de arm, leg jezelf vast.

Variatie
Hardlopen is leuk, mijn lievelingssport natuurlijk, maar een beetje afwisseling is nooit verkeerd. Sterker nog, het werkt! Feit was dat ik in de periode van weinig motivatie, alle sporten stom vond. En nu ben ik weer gaan kickboksen en sinds dien weer ik het liefst elke dag sporten.

Niet zo streng
Als je geen zin hebt kun je de hele dag heel boos op jezelf zijn. Zo zonde. Accepteer dagen waarop je minder motivatie hebt, morgen is er weer een dag. Natuurlijk is het niet goed als je elke dag denkt, komt morgen wel, maar af en toe mag het. SAG dagen zijn echt niet dodelijk.

Bestaat er een beter moment voor een frisse start dan een weekend? Don’t think so! Let’s go! 

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent