Slaap lekker!

Heb je gezien dat ik de afgelopen maand het bed heb gedeeld met niemand minder dan Toprak, Lienke en Jan? Het lijkt me duidelijk mijn boxspring is een blijvertje. Volgende week vertel ik je alles over mijn slaapervaringen. Vandaag geef ik jou een aantal slaaptips die jouw schoonheidsslaap ontzettend gaat veraangenamen! Are you with me?

Jan interview GL2R februari (blog formaat) (7)

Je wordt doodgegooid met de zin ‘je hebt minimaal acht uur slaap nodig.’ Ik ben het daar mee eens, maar er komt meer kijken dan enkel de uren die je slaapt. Het gaat naar mijn idee eerder om de kwaliteit dan de kwantiteit van de slaap die je pakt. En ik kan het weten als de queen van de powernaps.

Eerst even wat weetjes op een rij
1. Op jaarbasis verlies je 11 werkdagen aan productiviteit door een gebrek aan goede slaap.
2. Slapeloosheid kan leiden tot concentratiegebrek (de mijne is chronisch, maar dat heeft weer een andere oorzaak A D H D), geheugenverlies (hallo jakhals die tot diep in de nacht doorleert om vervolgens na twee uurtjes slaap een tentamen te maken, not done) en een gebrek aan motivatie (te moe om te lopen).
3. Een volwassenen heeft zeven tot acht uur slaap nodig, zoals ik hierboven al zei is de kwaliteit van je slaap eveneens belangrijk.

En dan nu de tips voor de beste slaap ooit
1. Laat je (slaap)kamer afkoelen.
Je slaapt het lekkerst als je kamer op 18.3 graden is. En je valt nog sneller in slaap als je eerst lichaam opwarmt door eerst een warme douche te nemen. Als daarna je slaapkamer inloopt koelt je lichaamstemperatuur lichtelijk af. Dit remt je stofwisseling af, waardoor je lichaam minder actief is en je dus sneller in slaap valt. Zelfs als je onder een warme deken ligt is het van belang dat je je hoofd (letterlijk) koel houdt, omdat ook dit bijdraagt aan een goede nachtrust.Lienke interview GL2R februari (blog formaat)  (14)

2.Maak gebruik van het licht
Je lichaam heeft een natuurlijke slaapcyclus die is afgesteld op het licht. Zorg ervoor dat je hersenen het signaal krijgen dat er voldoende licht is, waardoor je gemakkelijker kunt ontwaken en opstaan. Een uur voor het slapen gaan is het aan te raden om de lichten in je (slaap)kamer te dimmen (dus ook je smartphone en/of tablet scherm). Hiermee maak je je hersenen juist slaapklaar.

Toprak interview GL2R februari (blog formaat) (6)

3.Snuiven die handel
Okay, als je echt heel serieus wilt omgaan met je slaap dan is het aan te raden om kruiden te inhaleren. Zo kun je bijvoorbeeld lavendelolie inademen of een lavendelmasker over je ogen heen leggen. Dat klinkt inderdaad een beetje zweverig, maar het gebruik van deze kruid gaat al eeuwen op. Combineer dit met het bijhouden van een dagboek (ik schreef vroeger altijd een paar regels in mijn dagboek, tegenwoordig heeft dit vorm gekregen als Girlslove2run.com). Of meditatie.

Toprak interview GL2R februari (blog formaat) (4)

4. Advies
Ik kwam laatst dit artikel tegen en ik vind dat je het even moet lezen! Dan sta je straks ook uitgerust aan de start van je race!

Nu is het aan jou om deze tips ter harte te nemen en mij vertellen of je slaap er daadwerkelijk door verbetert!

?

Francien & Joyce

Concept door Francien Regelink
Foto’s en aankleding door Joyce Bongers
Kleding door G-Star Raw en Repeat Cashmere
Visagie door Jetty van Pelt

Projectmanagement door Britt Weijermars
Redactie en eindredactie door Anneloes Dijkman
Studio Old School Projects

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

P.S. Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Ikea.

Recent