Slipcursus

Terwijl je rent kruipt je slip langzaam omhoog. Herkenbaar (het kan natuurlijk zo zijn dat ik hier als enige last van heb)? Hoe irritant is dat? Héél irritant! Je ondergoed mag dan wel het onzichtbare deel van je hardloopoutfit zijn, maar dat wil niet zeggen dat het geen aandacht verdient.

Ik loop vaak genoeg in mijn ‘gewone’ ondergoed hard, maar dat is niet altijd even comfortabel. Bij een lange afstand staan de (bh-)beugels afgebeeld op mijn lichaam, best pijnlijk ook. Francien misschien wordt het tijd dat je dan toch eindelijk voor de sport-bh met bijpassende slip moet kiezen? Goed idee, al zeg ik het zelf.

Gisteren (koopzondag) heb ik wat fieldresearch verricht. Ik heb nog niets aangekocht, want dat liet mijn banksaldo niet toe, maar over een week ga ik natuurlijk los! Dat terzijde, ik heb zelfs om advies gevraagd. Normaal denk ik namelijk zelf altijd alles beter te weten. Maar het kan niet zo zijn dat ik tijdens mijn run om de oren word geslagen met mijn eigen voorgevel. Naar één blik op mijn voorgevel (laten we zeggen dat ik in het bezit ben van een prachtige C-cup) en de vraag voor welke sport ik een bh nodig had wist de verkoopster genoeg.

Je hebt sporten waarbij een ‘medium’ ondersteuning nodig is, denk yoga, cardio (op een laag tempo), en je hebt sporten waarbij een ‘high’ ondersteuning nodig is, bijv. hardlopen, voetbal etc. Ik had volgens de verkoopster dus een ‘high’ ondersteuning nodig. Deze variant is uitgerust met kruislingse banden. De kruislinkse banden lopen tussen je schouderbladen door, dit zorgt voor extra comfort en maximale ondersteuning. Precies wat ik nodig heb!

Hardlopen valt onder een ‘intensieve’ sport, waarbij je boezem intensief meebeweegt met je lichaam. Daarom is een goed zittende sport-bh van essentieel belang. Waar let je nou op bij het aankopen van een sport-bh?

– Je borsten hoeven niet platgedrukt te worden (want dat zit gewoon niet zo lekker)
–  De bh dient voldoende ondersteuning te bieden (dat test je door in het pashokje op en neer te   springen, vliegen ze er niet (onder)uit terwijl je dit doet, dan weet je dat de bh goed zit)
–  De elastisch band onderaan de bh mag niet (af)knellen (dat is ook weer zo pijnlijk)
– Kies voor een leuke kleur of print, waarom voor saai gaan als je ook hele leuke varianten hebt

Dan nog even over de slip. Hardlopen in je oma-onderbroek is niet het beste idee. Je hebt ook speciale hardloopslipjes die goed op hun plaats blijven zitten en die uitgerust zijn met een dry-fit formule, wel zo handig. Ik bedoel een met zweet doordrenkte onderbroek is ook niet echt heel erg fris…

 Draag je al sportondergoed of moet je ook nog de winkel induiken om een setje te scoren? 

?

Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter


Recent