Sneller dan je denkt

Hoi mijn naam is Francien.

Vandaag vertel ik je de naakte waarheid over snelheid. Snel ben ik niet (meer). Verlies ik hiermee mijn geloofwaardigheid? Ja. Zoek ik een excuus? Ja. Ik gebruik mijn ‘ik train liever voor langere afstanden, dus dan hoef je niet perse snel te zijn’ smoes maar al te vaak. Dat is natuurlijk de grootste onzin ooit. Want als ik niet snel genoeg ben, hoe ga ik dan ooit een marathon onder de vier uur lopen? Goede vraag Francien!

Ik ben voor mijn fysiek gewoon tering takke sloom. Er (hand)doekjes of tights om winden heeft geen zin. Sneller worden doe je namelijk door over je grenzen heen te gaan. Door niet op te geven. Want mijn lieve lezeres, ook jij kunt meer dan je denkt. Nee maar echt. Dus je doet vijf kilometer nu in 28 minuten? Ik wed dat jij die als ik jou dat vraag ook prima in 27 minuten kunt doen. Alleen geef je, net als ik, in je hoofd te snel op. Dat kun je, wederom net als ik, dan wel weer heel snel.

Laten jij en ik er samen eens iets aan gaan doen. Door bijvoorbeeld te beginnen met het lezen van deze blogpost. Daarna zet je je beoogde vijf kilometer tijd hier onderin de comments. Heb je dat gedaan? Okay goedzo. Dan is het nu tijd om je schoenen aan te trekken en dit ook daadwerkelijk waar te maken. Je gaat één minuut onder je hier opgeschreven streeftijd zitten. Dus als je loopt en je denkt dat je niet meer kan, dan denk je maar aan deze blogpost. Opgeven is geen optie. Je kunt dit. Echt. Je gaat tot aan het gaatje. Deal?!

Klaar met je run? Dan zie ik je zo hier weer terug met een update. Is het je gelukt? Waar liep je tegenaan? Ben je er zelfs ver ondergedoken?

?

Francien  & Team Girls Love 2 Run

Foto gemaakt door Joyce Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

P.S. Ga buiten je comfortzone. Dat kun je mentaal aan. Onthoud hardlopen is 90% mentaal en 10% fysiek!

Recent