Snooze that mind

Denk je bij mediteren ook altijd aan urenlang in dezelfde oncomfortabele houding krampachtig je hoofd proberen leeg te maken? Dat was altijd mijn beeld dat ik bij mediteren had, maar inmiddels heb ik, Anneloes, geleerd dat dit niet de enige manier is. En ik ga je er alles over vertellen.

Zet dat hoofd uit
Ik ben zo’n persoon dat altijd nadenkt, ‘s nachts wakker schiet om to do’s op te schrijven en altijd met 10 dingen tegelijk bezig is.  Als peuter schijn ik ooit gevraagd te hebben of er ook een knopje was om mijn hersenen mee uit te zetten. Dik 20 jaar later heb ik dat knopje nog steeds niet gevonden… Dus even ‘nergens’ aan denken, dat leek mij altijd een heerlijk gevoel.

Moet ik dan een hippie zijn?
Mediteren komt van het Latijnse woord ‘meditari’, dat overdenken betekent. Dus nee, je hoeft geen hippie of boeddhist te zijn. Het gaat simpelweg om alleen zijn met je gedachten, of je aandacht op één specifiek onderwerp te richten in plaats van op een miljoen dingen tegelijk (hoi Francien!).

Verlossing
Mijn eigen uit knopje mag ik dan ondertussen nog niet gevonden hebben, wel heb ik een aantal superfijne meditatie apps ontdekt. En wat blijkt: je hoeft niet urenlang te mediteren in een serene, yoga-studio-achtige omgeving. Mediteren kan gewoon op de bank, buiten op straat of zelfs in het OV!  Kijk, daar kan jij vast ook wel wat mee. Hieronder mijn drie favorieten.

Snoozemode_GL2R_deel2_JoyceBongers (5)-2

Stop, breathe and think
De illustraties van deze app vind ik erg leuk. Je kan aangeven hoe je je op het moment voelt en waar je behoefte aan hebt. Zodra je een paar vragen beantwoord hebt krijg je drie speciaal geselecteerde meditaties voorgeschoteld. Ook fijn: deze app is er voor iOS, Android én web.

Buddhify
Zit je altijd al op je telefoon als je ergens aan het wachten bent, rondloopt, of aan het reizen bent? Kijk dan de volgende keer naar Buddhify: deze app heeft met meer dan 80 meditaties altijd een oefening voor elke situatie. Terwijl je online bent? Check. Terwijl je door de stad loopt? Check. Terwijl je gaat slapen, of juist als je net wakker wordt? Check, check.

Headspace
Last but not least: Headspace noemt zichzelf het sportschool-abonnement voor je geest. Headspace leert je, net als Buddhify, technieken aan die je vervolgens zonder de app op elk moment van de dag toe kunt passen, waarbij de nadruk ligt op meer in het moment zijn. Hun eerste tien-daagse programma is gratis, daarna moet je een abonnement nemen.

Wissel jij je runs ook wel eens af met mindfulness of meditatie-oefeningen? Of doe je ze juist tijdens je workout?

?

Anneloes

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

P.S. Als bonus nog deze ‘moderne’ meditatie – adem al die bullshit maar goed uit!

Recent