Some pretty damn good advice

Soms is het handig om kennis te delen. Wij willen graag een aantal handige tips aan je kwijt. Let’s start! Je trekt de deur achter je dicht, je bent klaar om te gaan rennen. Terwijl je naar buiten stapt slaat de warmte (of kou) je om de oren. Je bent eigenlijk ietsje te warm gekleed. Op Buienradar is toch echt te zien dat het zo gaat regenen. Daar kun je dan maar beter op voorbereid zijn, toch? Na vier kilometer is er nog geen druppeltje regen uit de lucht gevallen, toch nog maar eens de Buienradar app checken op je smartphone. De (regen)wolken zijn letterlijk als sneeuw voor de zon verdwenen. Niets is zo veranderlijk als het weer. Bij vijf kilometer krijg je het Spaans benauwd, wat een hitte! Je trekt je vest of hoodie uit. Knoopt deze om je middel en rent verder. Na nog geen 200 meter verder trek je je vest of hoodie toch weer aan. Waarom? Het zit gewoon niet lekker om je middel als je aan het rennen bent. Nou denk ik daar een oplossing voor gevonden te hebben en het ziet er na mijn menig nog best stijlvol uit ook… Je legt je hoodie of vest op je schouders en haalt vervolgens de mouwen onder je oksels door (zweten doe je toch wel). Je brengt de mouwen op je rug bij elkaar en knoopt ze vast. Vervolgens valt de rest van de trui over je rug heen. Noem het de Badman cape. Je kunt nu gerust verder rennen.

Dan nog zo’n probleem. Waar laat je je sleutels. De meeste shortjes en shirtjes zijn tegenwoordig uitgerust met een zakje, waarin je je sleutel, pinpas en soms zelfs je telefoon kwijt kunt. Toch heb ik genoeg sportkleding waarbij dit zakje ontbreekt. En ook al heb je een shirt of broekje met een zakje, het dicht doen van de rits wil nog wel eens vergeten worden. Oeps! En dan wandelt je sleutel semi-zelfstandig uit je zakje. Daar weet ik zelf alles van! Niet handig als je jezelf daardoor buiten het huis sluit terwijl je heel nodig moet plassen. Back to the story. Waar laat je dan je sleutel? Simpel. Je knoopt de sleutel vast aan je veter. Belangrijke notitie in de kantlijn is wel dat je een goede knoop moet leggen (zijn er nog padvinders onder ons?). Maak er maar gerust een dubbele knoop van. In elke sleutel zit als het goed is een gaatje. Trek de veter door het gaatje heen, en rijg de steutel aan je veter (terug naar de kleuterschool). Dat moet er dan ongeveer zo uitzien..

Ik krijg heel vaak de vraag, waar laat je je telefoon dan tijdens het rennen? Meestal ligt deze in mijn hand. Toch is een armband (lees: hoesje met uitgerust met een transpartant stukje plastic en klitteband) veel handiger. Je schuift je telefoon in de armband. De armband plaats je op je bovenarm (onderarm mag ook hoor) en deze zet je vast door de flap aan te trekken. Het klitteband doet de rest. Door het transparante stukje plastic kun je ook nog eens heel gemakkelijk het beeldscherm van je telefoon zien. Zo kun je precies zien hoe je het doet, wie je belt en/of appt.

Naast alle app’s die er al bestaan om je run te veraangenamen is er ook het horloge. Fieke en ik zijn sinds een week in het bezit van de Nike TomTom GPS watch. Wat is dan zo handig aan deze watch? Het is fijn om een oog opslag je tijd, aantal verbrande calorieën en afstand te zien. Als je het horloge oplaadt (wat kan dankzij de USB-uitgang/stickje dat aan het horloge vast zit, handig) in je computer worden je gegevens direct uitgelezen. Op die manier kun je precies zien waar je hebt gelopen en je vooruitgang wordt overzichtelijk weergegeven op Nikeplus.com.

De nu volgende tip heb ik al vaker genoemd. Toch kan deze tip van levensbelang zijn. Neem alsjeblieft een euromuntstuk (het liefst twee, voor onvoorziene zaken) mee als je gaat rennen! Waarom? Je weet maar nooit wanneer je onverwachts een bezoekje moet brengen aan de WC, tegen betaling. Of als je dorst krijgt en er is geen kraan in de buurt. Of als je onderweg een blessure oploopt en terug moet met de bus, tram of metro. Echt geloof mij, het maakt je run een stuk aangenamer in geval van nood.

 Er rest mij nog maar een vraag. Hebben jullie nog tips, trucks of aanvullingen?

?

Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

Recent