Speeddater

Ik ben vandaag op pad voor mijn eerste duurloop: 21 kilometer.

Ik zie met dank aan Instagram dat een aantal blogpersonen ook verder dan gebruikelijke lengte van lopen is gegaan. Ik had afgelopen weekend al moeten gaan, maar daar kwam een speeddate met een loopgroep en verhuizing tussendoor. En gisterenavond regende het. En de deur uit stappen terwijl het regen is lastiger dan gedacht. Het is anders als je buiten loopt en gaat regenen terwijl je loopt. Dus bleef ik binnen en keek ik naar mijn favo programma Opsporing Verzocht. Ooit ga ik een zaak voor ze oplossen, met dank aan mijn gouden tip. Daarna schakel ik over op het programma Misbruikt. Wat ontzettend mooi, heftig en knap is dat gemaakt! En ik sluit af met het programma Spreekrecht. Je begrijpt ik ben dus niet meer van die bank afgekomen.

Vandaag is het anders. Eerst krijg ik babybezoek om 08:00 uur en om 09:45 stap ik deur uit. Opweg naar die 21 kilometer. Ik bemerk dat boven de 10 kilometer kom met dank aan mijn nog herstellende bovenbenen vanwege de speeddate. Ik besluit op gevoel nog even door te lopen in de hoop dat ik zo een een tankstation of nog beter gele M tegenkom. Ik loop en loop. Na mijn idee ben ik die laatste al een tijdje voorbij. Maar dat heb ik mis! En ja hoor daar is mijn date van vandaag. De deur gaat open en daar staat hij! Een ijskoude cola. Hemels. En zodra ik mijn eerste slok neemt gaat het regenen. Gelukkig zit ik hoog en droog binnen. En terwijl ik kijk naar de voorbij razende auto’s schrijf ik dit stukje. De vraag blijft wel of ik de 21 kilometer ga halen. Dat moet de tijd uitwijzen. Ik ga nu eerst naar wc en dan ga ik er weer voor.

Deel 2. Ik stap naar buiten. Terwijl de regen langzaam uit de hemel blijft druppelen. Prima. Het wordt een trip down memory lane. Mooi. Met kilometers komen woorden en herinneringen bovendrijven. Ik haal me de verschillende marathons die ik al gelopen heb voor de geest en geniet van mijn ‘loopbaan’ CV. Mijn knie zeurt ondertussen. Bij 16 kilometer deel ik mijn vooruitgang met de loopgroep. Om uit mijn leiden verlost te worden.

Bij 18 kilometer word ik aangetikt. Door niemand minder dan een boy. Of ik een slokje water wil? Ik ken de beste boy maar al te goed. Dus dat wil ik wel. Waarna we even lachen. Gezien onze ietwat ongemakkelijke voorgeschiedenis. Iets met een langdurige zweetdate. Waarna hij weer wegfietst en ik mijn weg vervolg.

Ondertussen hoor ik mijn favo nummer van Ronnie Flex – Laten Gaan. Okay heb dus echt weer een Spotify Premium abbo nodig. Want met het onbetaalde abbo kan ik dit nummer op mijn telefoon enkel afspelen als het in shuffle stand voorbij komt.

En nu zit ik hier. Met 21 kilometer in de pocket. Ik dacht nog moet ik er 25 van maken? Omdat het relatief goed gaat, op mijn knie na dan. Bij gebrek aan sterke bovenbenen, maar kom tot inkeer. Ik luister naar mijn lichaam. En terwijl ik luister mijn lichaam komt er een mail binnen. Mijn nieuwe hardloopschoenen zijn binnen bij Runnersworld! YES!

Tot zover de perfecte run.

?

Liefs,

Joyce (& Francien)

Recent