Start of the busy season

September is begonnen. Dat betekent dat het voor veel van ons (niet voor mij;)) het laatste weekend van de vakantie is. Maandag beginnen veel studies weer en is het gedaan met de vrije tijd en de tussen-de-middag-runs. Je zult weer vrije uurtjes in de ochtend of avond moeten vinden. Dat gaat natuurlijk lukken, dat weet ik zeker. Maar het kan er wel eens bij inschieten. Een drukke week vol met deadlines kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je letterlijk de hele dag achter je bureau zit te tikken. Wat kun je dan doen, zodat je niet je zorgvuldig opgebouwde conditie eind september alweer kwijt bent?

Genoeg trucjes gelukkig. Sowieso is het goed om, hoe druk je ook bent, toch even je schoenen aan te trekken en te gaan rennen. Al is het maar 20 minuten. Je zult zien dat je daarna nog meer energie hebt om te knallen en ook weer met een frisse blik kan kijken naar je werk.

Lukt het je nou echt niet om naar buiten te gaan dan zijn er ook binnen dingen die je kunt doen, zelf achter je bureau. Ik las ooit een interview (ik geloof in de Grazia) van Humberto Tan. Hij vertelde dat hij tijdens zijn radiowerk altijd bezig is met trainen. Hij sport verder weinig, maar doet altijd tricep dips op zijn stoel. Super makkelijk! Je kunt tijdens het zitten ook steeds je spieren ontspannen en aanspannen, zo train je bijvoorbeeld je billen gewoon achter je bureau. Gaat dit je te ver. Een ‘echte’ workout hoeft ook echt niet per se veel tijd te kosten. Doe even 1 of 2 challenges van Blogilates, gooi een workout van Tone it Up ertussendoor, ga touwtje springen in de tuin of doe gewoon even wat push of situps.

Drukte is, wat mij betreft, geen excuus om je workout te laten versloffen. Helemaal als je je bedenkt hoe lekker je je achteraf voelt. Nou moet ik eerlijk zijn, ik ga zelf soms ook niet, omdat ik mezelf heel zielig vind. Ik ben zooo druk soms;) Maar ik sluit vanaf nu een deal (makkelijk, ik ben toch op vakantie, daar ben je niet druk), drukte is geen excuus meer.

Doe je mee? Dat moeten we toch kunnen met z’n allen;)

?

Fieke

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

Recent