New favorite app

Vandaag laat ik je de allerfijnste app ooit zien. Die zowel je hardloop- als slaapprestatie ten goede komt. Gisteren ging ik al even kort in op mijn nieuwste aanwinst; Storytel. De stem van Isa Hoes raakte me zo ontzettend goed. En schijnbaar jullie ook. Ik heb de post die je nu leest al een week eerder geschreven.

Slaap lekker
Wat is dit oprecht een fijne app. Ik heb de app geïnstalleerd op mijn nieuw iPhone 6S. En telkens als niet kan slapen (wat best vaak is de laatste tijd), dan pak ik mijn telefoon er dus bij. Het boek Toen Ik Je Zag geschreven en voorgelezen door Isa Hoes is fantastisch. Ik kan er uren naar luisteren (luister zelf maar even) en val er juist heel rustig door in slaap. Ik ben heel gefocused aan het luisteren naar het boek, waardoor ik vanzelf moe word. Vroeger werd je toch ook altijd voorgelezen door je mama of papa? Ik wel in ieder geval, waarna ik binnen enkele minuten in dromenland te vinden was.

Storytel GL2R (4) kl

Storytel
Je kunt Storytel vergelijken met Spotify en Netflix. Alleen luister je via Storytel (iOs, Android) niet naar muziek, kijk je geen films en series, maar luister je dus naar de nieuwste Nederlands- en Engelstalige audio boeken. Ook hier wordt gebruik gemaakt van een abbo, waarvoor je €9.99 per maand betaalt. Ik weet wat je denkt, dat is best veel pieken. Serieus?! Ik ben dat bedrag al kwijt als ik één boek koop. Met Stortytel heb ik onbeperkt toegang tot de nieuwste boeken. Waardoor ik per maand wel acht tot twaalf boeken verslind.

Hoe werkt het?
Je download de app in de App Store / Play Store / Windows Store natuurlijk. Meldt je aan (en luister de eerste 30 dagen gratis, heb ik voor je geregeld). In jouw geval met je contactgegevens en je bankpas. Goed om te weten is dat je je abbo ten alle tijden direct kunt opzeggen (zonder verplichtingen). Als je het abonnement hebt afgesloten kun je meteen in de app naar een boek zoeken. Je kunt kiezen uit meer dan 10.000 titels! Komt er een nieuw boek uit, dan kan ik je met een gerust hart vertellen dat het boek ook te vinden is in Storytel. Heb je geen idee, welk boek je wilt lezen? No worries. Ook daar is aan gedacht. Er zijn namelijk voorkeurwindows gemaakt waarin je populaire boeken ziet staan, of boeken die aansluiten op jouw voorgaande zoekopdrachten. Je kunt het boek daarna offline binnentrekken als je op Wi-Fi zit. Het fijne is ook dat de app dit aangeeft als voorkeur. Het boek op 3G of 4G binnenhalen kan ietwat vervelend uitvallen voor je internetbundel, right? Je kunt namelijk tot vijf boeken offline bewaren. Heb je er eentje uit? Dan trek je die toch gewoon weer naar online, zodat je een ander boek offline kunt trekken. De app gebruikt niet bijzonder veel batterij, waardoor je lange(re) tijd kunt genieten van je boek. En zoals ik daarnet al zei, ik kan er dus superfijn door slapen.

Storytel GL2R (1)

Sla twee vliegen in één klap
En dan nu de voornaamste reden waarom ik de app met je wil delen! Je run vliegt door Storytel in een oogwenk voorbij (getuige dus ook mijn post van gisteren). Geen grap. Zeker voor de marathon girls onder ons. Laat ik mezelf als voorbeeld nemen, ik heb idee dat ik nooit meer tijd heb om mezelf te ontspannen. Er is altijd wel iets wat ik kan of moet doen. Ook na 17:00 uur. Maar door Storytel kan ik twee van mijn drie favoriete bezigheden combineren. Namelijk hardlopen en boeken beluisteren, in plaats van lezen (schrijven on te go gaat wat lastig).

Storytel GL2R (3)

Storytel GL2R (2)

Zoek de verschillen
Zoals je weet had ik het een aantal weken geleden ook over Audible, het verschil? Dat je hier zowel Engels- als Nederlandstalige boeken kunt beluisteren. Daarnaast vind ik de app navigatie van Storytel overzichtelijker en aantrekkelijker dan Audible.

May I suggest
Welke boeken zijn de moeite waard om te luisteren tijdens je run?
Toen ik je zag – Isa Hoes
Een foutje in mijn hoofd (audio voorbeeld) – Simone van Gennip
Je bent geweldig – Jill Mansell
The girl on the train – Paula Hawkins
Who gets what and why – Alvin Roth

Samenwerking
Ik heb Storytel zelf benaderd voor een samenwerking, omdat Storytel mijn leven als hardloopster en professioneel A D H D’ er heel erg verreikt. Ik hoop oprecht dat Storytel jouw (hardloop)leven ook een stukje aangenamer maakt.

Laat je me weten wat je van de app vindt? Of heb je zelf nog suggesties/boeken die ik moet proberen/beluisteren?

?

Francien  & Team Girls Love 2 Run

Foto’s Joyce Bongers 

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

P.S. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Storytel.

Recent