Stout?!

Ok, wees eerlijk: had je deze maand steeds écht meer zin om hard te lopen dan om lekker warm binnen te zitten?

Super motiverend
Ik heb de afgelopen weken menig blogpost langs zien komen met de volgende formule: x aantal redenen om niet te sporten + evenveel redenen die deze ‘excuses’ ontkrachten = super motiverend. Screencaps van de running apps van andere dames, progress foto’s en meer hippe inspirerende fitspiration leuzen dan ik schoenen heb passeerden de revue – en dat is veel.

Recalcitrant
Wellicht dat dat soort vormen van motivatie voor jou wel werken. Ik word er juist flink recalcitrant van en krijg héél veel zin om expres binnen te blijven zitten, met liefst zoveel mogelijk geneugten als biertjes en gefrituurd voedsel binnen handbereik. Gewoon om al die mensen die mij zo nodig van de bank willen krijgen een beetje te jennen. En ook als je hier niet tegendraads van wordt, soms heb je gewoon geen zin. Soms wil je gewoon even niet je hardloopschoenen aantrekken en de kou of de sportschool in.

Heiligschennis
Het voelt, zeker in een maand als december, alsof dat een soort heiligschennis is. “Wat, jij hebt deze week niet drie keer gelopen, maar wel elke dag een oliebol naar binnen gewerkt?!” Volgende keer moet je maar niet vergeten in zo’n bui naar zoveel mogelijk motiverende plaatjes en sites te kijken, dan ebt dat nare gevoel vast snel weg. Of dan heb je jezelf in ieder geval een groot genoeg schuldgevoel aangepraat dat je, voor je er goed en wel erg in hebt, al in vol hardloop-ornaat bij de voordeur staat. Alsof je als weldenkend mens niet soms gewoon geen zin mag hebben, en daar dan lekker even aan toe mag geven.

Doe het lekker niet
Mijn advies voor jou in 2015: doe lekker waar je zin in hebt. Als er iets is dat ik het afgelopen jaar geleerd heb is het dat ontspanning inplannen voor jezelf net zo belangrijk is als inspanning. Als heel je lichaam en geest schreeuwen dat je die dag niet je hardloopschoenen aan wil trekken, doe het dan lekker een keer niet. Wees eens lekker stout. Werkt zeer bevrijdend.

?

Anneloes

P.S: Als je jezelf dan toch van de bank wil pellen, zorg dan dat bovengenoemd gefrituurd lekkers voor je klaar staat NA je run!

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent