Supporter van bewegen

  1. Ik beweeg me sinds mensenheugenis met de trein en benenwagen door Nederland. Toen ik op mijn achttiende verplicht een rijbewijs moest halen, wist ik al dat ik die zelden ging gebruiken. Sorry Mam en Pap. Maar ik HAAT autorijden. Ook al doe ik het nog zo goed, ik zie tijdens het autorijden altijd iets over het hoofd. Ik ben de dans al zo vaak ontsprongen. Met dank aan mensen die wel opletten in het verkeer. Nu ik medicatie krijg om dat Alle Dagen Heel Druk gedoe te onderdrukken is autorijden sowieso geen optie meer. Ik heb altijd vurig gehoopt dat de politie mijn rijbewijs tijdens een doodnormale controle in beslag zou nemen. Tot op heden is dit helaas niet gebeurt.

DamtotDam_GL2R (13)

De treincoupe daarentegen is mijn favoriete plek. In het verleden liet ik me twee uur en twee minuten meevoeren van Amsterdam naar Groningen. Om vervolgens diezelfde rit terug te maken. Zonder daarbij uit te stappen. Je verklaart me misschien voor gek, maar het consistente geluid van de trein zorgt ervoor dat ik optimaal kan presteren. Alsin tentamenstof tot mij kan nemen. Het consistente geluid van de trein zorgt ervoor dat omgevingsgeluiden wegvallen. Daarnaast kun je er niet veel anders dan voor je uit staren. Gesprekken van anderen overhoren. En sneue of hilarische Tweets versturen met #treinleven.

DamtotDam_GL2R (5)

DamtotDam_GL2R (4)

De trein heeft me ook altijd van het ene vriendje naar het andere vriendje gebracht. Ik bedoel. Ik kom uit een dorp dat precies tussen Deventer, Lochem en Zutphen inligt. Er was een bus nodig om hier weg te voeren. Om me vervolgens via een fijne treinrit naar de plaats van bestemming te brengen (huisjes van voorgaande boyfriends).

DamtotDam_GL2R (2)

Vertraging? Geen probleem. Alsof jouw fiets of auto het altijd doet?! Alsof jij nooit eens te laat komt door onvoorziene omstandigheden? Dat de NS het dan moet ontgelden vind ik altijd maar een slappe bedoeling. Ze doen er in ieder geval altijd alles aan het probleem zo snel mogelijk weer te verhelpen.

DamtotDam_GL2R (1)

Kijk ik hou gewoon van de NS, altijd al gedaan. Want wie zet er een piano neer op het station, om het leven van de reiziger aangenamer te maken? Wie zorgt ervoor dat er naast een trein op een volgend station een OV-Fiets klaarstaat, die 24 uur tot de beschikking van de reiziger staat voor nog geen €3,15? Wie zorgt ervoor dat mijn moeder zich vandaag niet hoeft uit te sloven in de keuken? Met dank aan Julia’s. Er zijn zelfs NS woonkamers op de grotere stations in Nederland, waar je rustig even plaats kunt nemen achter je laptop of tv.

DamtotDam_GL2R (3)

De afgelopen paar jaar zijn er allerlei initiatieven, zoals bovengenoemde, bijgekomen die jou en mijn #treinleven vergemakkelijken en veraangenamen. Het mooiste intiatief? #supportervanbewegen. NS moedigt jou en mij aan te wandelen of hard te lopen. Bijvoorbeeld door aanwezig te zijn bij de talloze hardloop- en wandelevenementen die Nederland rijk is. Ze helpen, informeren en begeleiden je met plezier naar de start of de finish van een evenement. De evenementenkalender wordt voortdurend aangevuld. Daarnaast zijn er meer dan 650 mooie wandelingen voor je uitgestippeld vanaf NS-stations. Ze zijn niet voor niets Supporter van bewegen.

DamtotDam_GL2R (7)

En na alles wat jij en de NS de afgelopen jaren voor mij hebben gedaan, is het de hoogste tijd om iets terug te doen voor mijn supporters. En dus regelde ik mijn eigen #damlooptrein. Hoe dat eraan toeging zie je hier.

Met dank aan Joyce (fotografie), Erik (camera), Tesja (copywriter), Linda (regie), Freek (woordvoerder), Francien (coach/conductrice).

DamtotDam_GL2R (11)

DamtotDam_GL2R (12)

Zoals je ziet was het te gek om jou op te halen. Dank voor je aanwezigheid. Reis je volgend jaar ook (weer) mee in mijn #damlooptrein?

?

Francien  & Team Girls Love 2 Run

Foto gemaakt door Joyce Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent