TEDx Amsterdam Women

Dreams do come true
Dromen komen in mijn optiek sneller uit als je ze hardop uitspreekt. Wie weet is er dan namelijk iemand jou kan helpen bij het verwezenlijken van je droom. Ik vond het te gek om tegen jou te praten tijdens het Apple event. Maar in mijn hoofd heb ik het pas echt gemaakt als ik op TEDx Amsterdam Women mag spreken. Ik weet zeker dat ik daar ooit een keer het podium mag beklimmen. Had ik al verteld dat het hebben van een TED talk op je CV het absolute bewijs is van je kunnen? Nee? Nou bij deze! Francien, ho stop ho! Wat is TEDx Amsterdam Women?!

ted1

Tedx
‘Imagine a day filled with brilliant speakers, thought-provoking video and mind-blowing conversation. By organizing a TEDx event, you can create a unique gathering in your community that will unleash new ideas, inspire and inform.

TEDx Amsterdam Women is a global conference that gives a special stage to women to inspire others. TedXWomen focuses on the unique way in wich women contribute to global change and thus shape the future. ‘Ideas worth spreading’ is central here.’

ted3

Perfect for the gym
Tot zover deze saaie recap, maar ik kan je vertellen dat TEDx alles behalve saai is. Als ik in de sportschool sta te shinen op de treadmill dan kijk ik het liefst naar TED talks, want als je er niet live bij kunt zijn heb je NIETS gemist. Je kunt namelijk ELKE TED talk online terugvinden. Ik deel daarom vandaag niet alleen mijn ervaringen over dit te gekke event. Ik laat je ook gelijk mijn favoriete video’s zien. Die kun je gewoon op je telefoon of tablet afspelen. Het fijne aan dit alles? Je workout is in no-time voorbijgevlogen én het geeft je nieuwe inzichten. Trust me. Bijvoorbeeld deze video.

How to stop screwing yourself over?
Waarin radiohost Mel Robbins je bijpraat over hoe gemakkelijk het is om je eigen glazen (en daarmee je dromen) in te gooien. ‘I’m fine not having it.’ Daar heb je je bij neergelegd, maar wat gebeurt als je je niet neerlegt bij hetgeen dat je echt wilt? Kom je er dan? Het antwoord is volmondig ‘Ja.’ Kortom deze vidoe MOET je gewoon even van mij bekijken.

Never, ever give up
Toen ik deze video van Diana Nyad voor het eerst bekeek wilde ik de video eigenlijk wegklikken. Dat deed ik (gelukkig) niet. Diana behaalde haar levensdoel op 64-jarige leeftijd. Ze zwom 100 mile van Cuba naar Florida in heel extreme omstandigheden. Wat het je leert? Dat je nooit, maar dan ook nooit moet opgeven als je gelooft dat jij iets kunt!

The price of shame
Maar mijn alltime favorite TED Talk is die van Monica Lewinsky. Na het zien van deze video heb ik oprecht spijt van hetgeen dat ik ooit over haar dacht. Tevens kwam ik mezelf keihard tegen in deze video. Kijk maar eens waarom. 

ted8

Time to shine
Na het zien van haar video heb ik definitief besloten dat als ik ooit de kans krijg om te spreken op TEDx Amsterdam Women dat het in mijn geval MOET gaan over Sexting. Voor degenen die het nog niet weten, ik ben inmiddels druk bezig met het schrijven van mijn daadwerkelijke boek over dit onderwerp. Dat terzijde ik moet eerst een beeld krijgen van dit event. Daarom vond ik het nodig om mezelf uit te nodigen op de vijfde editie (als je iets echt wil moet je ervoor gaan, vind je ook niet?).

ted2

ted10

Line-up
De line-up? Marlou van Rhijn (Olympisch kampioene op de sprint), Lucia de Berk (zat onterecht gevangen) en Steve McCurry (Fotograaf). Daarnaast waren er nog tal van andere spreeksters. De dag werd aan elkaar gepraat door niemand minder dan de prachtige Sylvana Simons.

ted6(marlou)

Equality in difference
Je was er dus niet bij, maar dat maakt niet uit, want ALLES is dus voor je gefilmd. Ik en mijn team waren heel erg onder de indruk van de TED talk gegeven door Marlou van Rhijn. Kijk maar waarom.

Helaas is de video van het event nog niet beschikbaar. Vandaar dat we je een eerder interview laten zien.

ted11

Innocently imprisoned
Lucia de Berk zat jarenlang onterecht vast voor een crime she did not commit. Hoe is dat? Wat gaat erin je om? Wat houdt je op de been? In dit open interview beantwoord ze al deze vragen. Zowel ik als de zaal werden er stil van.

ted4

ted5

Jouw podium
Ik hoop jou ooit ook een keer terug te zien op dit podium, zeker als je iets te melden hebt dat de hele wereld aangaat.

ted12

Be who you are
Zangeres Sanguita zorgde ervoor dat iedereen van haar stoel afkwam om al dansend het einde van het event in te luiden. We like! Ze is knap hé? Ze zingt trouwens echt supermooi. Kijk en luister maar!

ted7

Ik sluit af met de prachtige boodschap die ik vond in het programma boekje. ‘If you take one thing away from this TedxAmsterdam Women event, we hope it will be the inspiration to reach higher, run faster and love unconditionally.’

Tot op het podium dan maar?

?

Foto’s gemaakt door Joyce Bongers & Britt Weijermars

Francien & Team Girls Love 2 Run

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent