Lessons from the past

Gister heb je kunnen lezen hoe het ons zondag, tijdens de halve marathon, is afgegaan. Ik moet zeggen, ik was zo opgelucht. Ik kon het wel! Het hoeft niet moeilijk en vervelend te zijn! Ik vond het op sommige momenten zelfs leuk…

De afgelopen weken zijn vrij intens geweest. Sinds ik terug ben uit Thailand, 5 weken geleden, heb ik 4 weekenden een wedstrijd gelopen. Elke week stond in het teken van voorbereiden op de volgende run. Ik moest m’n benen rust geven, niet teveel kilometers maken en niet te hard trainen. De gewoonlijke runs, even 5K op een drukke dag, moest ik achterwegen laten. Best moeilijk. Maar ook leerzaam:

? Ik kan meer dan ik denk: Vrijwel ongetraind kwam ik terug uit Thailand en meteen moest ik de Damloop lopen. Dat ik dat nog kon was een fijne verrassing voor mezelf. Maar ook het feit dat is San Fran heb uitgelopen en dat ik zondag mijn tijd met meer dan 10 minuten verbeterde, was meer dan ik dacht.
? Diepgaan hoort erbij: Ik loop hard omdat ik het leuk vind, natuurlijk. Maar het is meer dan dat. Het is een uitdaging om mezelf beter te maken. Elke keer net iets meer, iets sneller, iets verder. En dan ga je soms over je eigen grenzen heen. Op dat moment niet per se heel leuk, maar achteraf echt wel!
? Ik moet meer interval gaan lopen: Ik ben soms echt geirriteerd geweest, omdat ik wist dat ik op 5 of 8K veel harder liep, dan op de 16 tijdens de Damloop bijvoorbeeld. Ik wil zo graag hard gaan;) 1 oplossing: Interval. En dat doe ik dus echt veel te weinig.
? Lange afstanden zijn best leuk: Als ik deze blog vorige week had geschreven, was dit punt absoluut niet opgenomen in de lijst. Maar sinds zondag weet ik dat het echt best leuk kan zijn!

Photobucket

Ik heb mezelf overtroffen, grenzen verlegd, maar mijn doelen zijn ook alweer verschoven. Deze winter wordt er uiteraard door getraind met meer intervaltraining, zodat ik in het voorjaar een halve marathon in 1.50 kan lopen. (Dream) En misschien wel gewoon een hele (Dream big).

Wat wordt jouw doel deze winter? 

?

Fieke

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you there!

Recent