The Romance of Running

Hardlopen is natuurlijk veel meer dan alleen je linker voet voor je rechter zetten in een hoger tempo dan wanneer je loopt. Het is ontspanning, uitdaging en ontdekking. Nike heeft, om dit duidelijk te maken aan iedereen die het nog niet wist, een expositie gemaakt in het vondelpark. In het oude filmhuis zijn 5 kunstwerken te zien die de runfeelings van 5 ‘bekende Nederlanders’ laten zien. Deze expositie heet Romance of Running.

Een nieuwe expositie vraagt natuurlijk om een openingsfeest. Black Tie welteverstaan. Dat betekent natuurlijk stress in de tent bij Francien en Fieke, want: JURK! Wat trek je nou aan? We zijn de hele stad door gegaan. Nouja, Francien eigenlijk. Ik had mijn personal shopper, want Francien stuurde mij steeds foto’s van jurken, zodat ik, toen ik eenmaal op zoek ging, precies wist waar ik heen wilde. Top! Ik vond een lange zwarte jurk, op sommige stukken doorschijnend, van Brandy & Melville. Francien had wat meer moeite met de goede jurk, maar had uiteindelijk gewoon een hele mooie in haar eigen kast hangen…

En dan zul je net zien. De hele week schijnt de zon volop. Zitten wij net helemaal in de krul, begint het te regenen. In het kleine droge gaatje dat er was zijn we op ons allerhardst naar het park gefietst en hebben we onze fiets laten valetparken. Hoe cool?! Vervolgens kregen we een exclusieve rondleiding langs alle exposities met uitleg van de kunstenaars en de bners. En toen was het tijd voor champagne!

Vanaf vandaag is de expositie voor iedereen toegankelijk dus als je in de buurt bent moet je vooral even gaan kijken. Daarbij is er ook een speciale ruimte ingericht voor runners in het Vondelpark. Je kan schoenen lenen om te testen en er worden elke dag activiteiten georganiseerd. Ga dat zien dus:)

?

Fieke

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

Recent