Thoughts on the run

We hebben het hier vaak gezegd. Hardlopen helpt om je gedachten op een rijtje te zetten, it clears the mind. Maar soms hebben mijn gedachten daar even geen zin in. Vandaag laat ik zien hoe zo’n run eruit ziet. Welke discussies ik soms met mezelf voer en wie de discussie meestal wint. Ik stap de deur uit vol goede moed en met zin om er een lekkere ronde van te maken. De temperatuur is oké en het regent niet, kortom niets te klagen.

The start
Wat is het perfect weer. Dit moet een lekkere run worden.
Wat ga ik doen? Rechtsaf voor de 8 K of linksaf voor 15 K langs de Amstel? Linksaf natuurlijk… 

Just around the corner
Pff heb ik wel zin in 15 K? Ja! Kom op Fiek, niet nu al opgeven.

Wat een achterlijke keuze! 15 K? Wie heeft daar nu zin in. Weet je wat ik allemaal nog moet doen? Niet zeuren!
Oke Fiek focus, hoe lekker is dit. Geniet van het uitzicht, de bootjes, probeer die man voor je bij te houden.
Hoe ver ben ik al? Oké pas 4 K! Dat schiet lekker op. 

Halfway point
Ik ben moehoe. Kan ik niet even lopen? Daar, vanaf de 3e boom. Nee, ik loop gewoon door.

Goed, ik weet wat ik nodig heb. Afleiding. Waar kan ik morgen een blogpost over schrijven? Ik moet nog een was draaien, niet vergeten!
Auw, ik voel m’n knie. Voelde ik m’n knie? Nee ik voel nu niks. Ja daar voelde ik het weer. Nu moet ik wel gaan lopen, ik kan natuurlijk niet overbelasten.
Fiek er is niks. Rennen en niet zeuren. Zet maar een goed nummer op. 

Nearly there 
Hé ik ben er bijna. Nu even aanzetten. Beetje tempo op het laatste stuk is goed voor de statistieken. Oh wat is rennen eigenlijk lekker! Toch goed dat ik voor die 15 K ben gegaan. Maar dit kan natuurlijk veel sneller……

Photobucket

Mijn gedachten verpesten zo het grootste gedeelte van de run en aan het eind kom ik, letterlijk altijd, tot de conclusie dat het heerlijk was en ik niet zo moet zeuren. Ik ga de deur uit met het idee dat ik lekker ga ontspannen, maar daar komt dan echt helemaal niets van terecht. Gelukkig is echt niet elke run zo, zeg 1 op de 5. En ach, iedereen heeft wel eens een off-day… Toch?

Heb jij hier ook wel is last van of ben je altijd helemaal zen?

?

Fieke

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you there!


Recent