Timing is everything

Bit Timer app
Intervaltraining dus.’Julia, ik heb daar dus geen zin in. Weet je waarom niet? Het is me al te vaak gebeurd dat mijn sporthorloge halverwege uitvalt.’ En geloof me dat is superkut en demotiverend. Daarnaast hou ik ook niet van gedoe. Ik hou van gadgets die mijn leven (ge)makkelijker maken. Sporthorloges doen dat pertinent niet. Teveel gedoe. En om een soortgelijk drama te voorkomen ben ik opzoek gegaan naar een applicatie die zowel mijn intelligentieniveau (hoogblond) als intervaltrainingen aankan.

BitTimer_02

BitTimer_Introduction_01

Ik maak gebruik van mijn beste vriend Google. Stuit daarbij vooral op geavanceerde apps, maar dat is nou net wat ik niet zoek. Ik pas mijn zoektermen aan en kom uit op de De Bit Timer app. Dit is een hardcore trainingsapp zonder poespas.

1. De setup is simpel en overzichtelijk.
2. Duidelijke en onderscheidende tonen die je door je workout heen helpen.
3. Je muziek wordt automatisch gedempt, zodat de intervaltonen goed hoorbaar zijn.

Wat wil een ‘simpele’ ziel als ik nog meer?!

It-watch
Okay, ik mag dan een haat/liefde verhouding hebben sporthorloges, dat geldt natuurlijk niet voor iedereen. Daarom laat ik je dé it-watch van dit moment zien. De Apple Watch. De sportieve uitvoering natuurlijk. Daarop kun je namelijk gewoon een interval applicatie installeren. Hoe te gek is dat? Kan mijn telefoon ook direct thuisblijven! Ik heb ook gelijk even uitgezocht welke app het meest geschikt is voor de Apple Sportwatch: Runmeter GPS Pedometer. Deze applicatie ondersteunt hardlopen, fietsen, joggen, wandelen én intervaltrainingen.

christy-turlington-1-800

christymay500EDIT_0.jpg

Toen ik daarnet op Apple.com zocht naar screenshots van het horloge kwam ik terecht op de trainingsjourney van Christy Turlington (één van de mooiste modellen op aarde, heus geen girlcrush). Aan de hand van de Apple Watch documenteerde ze acht weken haar reis naar de finish van de London Marathon. I like! Bekijk de journey hier.

Er rest mij nog één vraag… Wanneer is jouw eerstvolgende intervaltraining?

?

Francien & Girls Love 2 Run Team

Follow my blog with BloglovinFacebook InstagramTwitter

Recent