Tinder + RunKeeper = Jaha

Dag Nike+ Running app. Dag adidas MiCoach. Dag Strava. Dag RunKeeper. Het was leuk jullie gekend te hebben, maar ik ben verliefd op een ander.

Het kon niet uitblijven. Maar ein-de-lijk is er Tinder voor hardlopers en krachtpatsers. Ja echt. Een zweetdate scoren was nog nooit zo makkelijk! Met dank aan Jaha (wat jagen betekent in Zulu)  Er zit zelfs een swipe functie in. Je kunt elkaar middels challenges uitdagen om te zien of jullie echt een match made in heaven zijn!

Jaha is de onofficiële dochter van RunKeeper en Tinder. Wat je kunt verwachten van deze app? Ze telt je stappen, legt je workouts vast en houdt je kilometerstand bij. Maar wat maakt dat je alle bovenstaande apps niet meer nodig hebt? Ze maakt gebruik van de GPS functie om potentiele (sport)liefdes in spé bij elkaar te brengen. Je krijgt, net als bij Tinder, elkaars profiel te zien incl. foto(’s). Swipe je allebei naar rechts dan is er een match en kun je dus met elkaar chatten. Zelf ben ik vooral fan van de challenges. Je kunt op deze manier tegen elkaar strijden en je hebt ook gelijk een onderwerp om over te praten tijdens jullie date. In plaats van die afgezaagde Tinder date gesprekken. Binnen het systeem kun je ook een meet-up of workout plannen met elkaar. Is dat niet leuk?!

Ow wacht, het is nog maar net uit (we snappen je, echt)? En je weet nog niet of je toe bent aan meet-up/workout in het echt? No worries. Je kunt je match ook gewoon virtueel uitdagen. Wie legt de snelste vijf kilometer af? Wie maakt de zwaarste deadlift? De app legt de statistieken naast elkaar en vertelt je wie de winnaar is van de challenge.

Mispuntjes? Je kunt niet aangeven binnen welke type workout je iemand zoekt. Het kan dus maarzo zijn dat je eerst 10 renners naar links moet swipen voordat je tegen de ware Jacob (lees: fietser) aanfietst. De app is nu nog alleen voor iOs beschikbaar. Maar als we de makers mogen geloven zijn beide problemen binnen een jaar opgelost.

Waar wacht je nog op? Download de app en gaan met die banaan!

?

Francien 

Foto gemaakt door Joyce Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

P.S. Stuur je me wel even een berichtje als je HEM of HAAR hebt gevonden op Jaha?

Recent