TIPS VAN JET

Het is 01:10 uur. Ik ben inmiddels bij tip(s van Jet) 40. Mijn vriend ligt naast me in standje dommelen. Telkens tik ik hem aan. Weer een tip die hij ook moet horen, aangezien veel tips aangaande voeding hem betreffen. Hij kookt. Ik ruim (niet) op. Van het ontbijt tot aan het avondeten. Dat is zijn pakkie an. Ik maak daar geen tijd voor in mijn hoofd.

img_6031

Bij tip 18 komen we tot de ontdekking dat mijn vriend zo ongeveer Jet is in mannelijke vorm. Nee maar echt! De mijne bakt granola in allerlei soorten en smaken. Eet het liefst pittig en is verliefd op alles waarbij gember een rol speelt. ‘Lekkere Hollandse namen, Kees (de broer van.. & Jet. Hun moeder heet vast Marloes ofzo. Google dat eens!’ Hij zit er niet ver naast. De moeder van Jet heet Karin. En die komt dit jaar ook met een eigen kookboek! Ik zie gelijk een kans. ‘Jet, jullie moeten samen ook een kookboek uitbrengen!’ wil ik haar via Facebook Messenger sturen, alleen is dat niet echt gepast om 01:16 uur.

Maar goed terug naar het boek, ik sommeer mijn vriend om zeer binnenkort (lees: morgen) de avocado spread te maken met wasabi. En ik zeg ook geen nee tegen de harde krentenbollen (aka kwarkbollen). Het boek beschikt namelijk over 30 recepten die goed aansluiten op de tips die Jet mij geeft.

img_6030
Ik blader rustig verder. Zelf vind ik zowel de tips als de recepten makkelijk uitvoerbaar. Dat is heel belangrijk voor een ADHD’er. Wordt het te ingewikkeld dan haak ik al bij voorbaat af. Van een glas water bij je bed voor het slapen gaan, zodat je in de ochtend gelijk dat glas water kunt wegtikken. Aangezien je net als ik vast ook wel eens met een gortdroge mond wakker wordt. Zo kom je wel aan je 2 liter water per dag.

Maak je trouwens ook ALTIJD de afspraak met jezelf, dat je vanaf maandag weer aan de slag gaat met sporten, sparen en serieus doen? En dat 52 keer per jaar?! Om die reden raad Jet je aan om iedere maandag van de week te gaan sporten. Dan heb je dat alvast gehad en het geeft je meteen een goed gevoel voor de rest van de week.

Okay nu moet ik echt stoppen met het delen van tips. De hoogste tijd om het boek zelf aan te schaffen. Ik vind dit boekje namelijk een verademing om te lezen, maar echt! Waarom dan Frans?
Het grootste genot aan dit boek is de herkenbaarheid in iets waar je tegenaan loopt. Toch heeft Jet overal een super gemakkelijk en hanteerbaar antwoord op. Waardoor je a. niet enige op de wereld voelt en b. er altijd licht aan het einde van een tunnel(visie) is.

BTW, ik mag 5 exemplaren weggeven! Wat je daarvoor mag doen? Je abonneren op mijn YouTube kanaal, waarin binnenkort de vlog te zien is van Jet’s boeklancering! Onder de huidige en nieuwe abonnees geef ik de boeken weg. De winnaars ontvangen vrijdag een persoonlijk bericht!

En kun je niet wachten tot vrijdag dan kun je het boek hier alvast zelf bestellen! 

?

Francien (& Joyce)

Follow my blog with Bloglovin, Facebook Instagram & Twitter

Recent