Video | Tri before you die

Ik, Francien Regelink, heb dus echt een schijthekel aan triatlons. Uitnodigingen daarvoor gaan altijd rechtstreeks mijn digitale prullenbak in. Maar omdat het thema GO EXTREME is ga ik speciaal voor jou uit de kleren. Onee dat zeg ik verkeerd, ik ga de uitdaging aan. Maar natuurlijk wel op mijn eigen voorwaarden en met mijn eigen spelregels. Te beginnen met de omgekeerde volgorde. Ik ren, fiets en ga daarna pas zwemmen als je dat goed vindt.

Run Francien, run!
Hardlopen in het Vondelpark, Amsterdamse bos, naar de Mac voor een Happy Meal… Deze routes kan ik inmiddels ook wel dromen. Daarom besluit ik voor het laatste onderdeel van mijn triatlon het (letterlijk) hoger op te zoeken. Starting from the bottom, rolling to the top b*tches. Onderweg naar mijn eindstation blijf ik hier en daar haken aan een versufte stropdas, struikel ik bijna over een ingedutte naaldhak en schut ik menig laptoptas wakker. Ja, de versufte zakenmensen moeten naar huis. Waar ik het over heb? Nou, over de eerste (on)officiele escalator run op Station RAI. En omdat ik er geen genoeg van kan krijgen pak ik ook nog even het lokale winkelcentrum mee. Gewoon omdat het kan.

Tour de Franzie deel 2
Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik en mijn Van Moof onafscheidelijk zijn. Ik cross op mijn aluminium held onze hele hoofdstad af. Je leest het goed: Tour de Franzie is nog lang niet over. Voor dit onderdeel zet ik mijn Van Moof toch even aan de kant en kies ik voor het grovere geschut. Van mijn vrienden krijg ik een Jacob onder mijn gat geschoven voor een test drive langs de Amstel. Zonder zeem in mijn tight weet ik met gemak 40 kilometer af te leggen in een recordtijd van 1 uur en 16 minuten. Ik ben goed jonghuh!

Strak in je zwempak
Zwemmen vind ik saai. Zwemmen in een zwembad vind ik dodelijk saai. Daarom ging ik voor het laatste onderdeel van Francien’s Triatlon op zoek naar uitdagendere wateren. En laat dat in Amsterdam nou niet zo moeilijk zijn. De door mij zo geliefde grachten, waar ik normaal gesproken overheen fiets en menig man zijn behoefte in loslaat sla ik na het uittypen van deze zin toch even over. De Amstel lijkt me bij nader inzien een beter idee. Dat ook die best wel vies is, kom ik achter als ik het water aanraak met mijn teen. Ik besluit de ranzigheid in alle hoedanigheid te omarmen en ontvang daarbij een applausje van een toekijkende visser, waarna ik volgas kopje onder ga. Proestend kom ik boven en peuter mijn hair extension uit een verdwaalde tak ter water. Dit is echt te smerig voor woorden!

We got a winner!
Voordeel van je eigen traitlon organiseren: als enige deelnemer ben je dus ook de (enige) winnaar. Maar girls, don’t try this at home. Nee grapje, het is eigenlijk best een aanrader. Hoe zien de regels van jouw ultieme triatlon er uit? Mocht nog je wat triatlon inspiratie nodig hebben, kijk dan op: TriBeforeYouDie.

Hoe zien de regels van jouw ultieme triatlon er uit?

?

Francien & Team Girls Love 2 Run

PH: Joyce Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook InstagramTwitter

Recent