Two Chicks: Eiwit in een flesje

Eiwit is healthy
Het hoeft bijna niet meer gezegd te worden, want het lijkt al algemene kennis: het eiwit van een ei is een stuk gezonder dan de dooier. Die laatste bevat namelijk de ongezonde dingen, zoals cholesterol. Het eiwit bevat 70% minder calorieën dan een heel ei en, hoe kan het ook anders, veel eiwitten. Je komt overal en nergens recepten tegen voor healthy eiwitomeletten, eiwitcakejes, noem maar op. Natuurlijk kan je met eiwitten ook genoeg niet-heel-gezonde dingen maken zoals taarten en meringues 😉

Eiwitten zijn een belangrijke voedingsstof. Ze zitten vol met aminozuren, en dat zijn belangrijke bouwstenen voor je lijf. Eiwitten helpen je lichaam cellen, hormonen en enzymen aan te maken, en weefsel op te bouwen en herstellen. Het wit van een ei bevat acht van de negen aminozuren die je lijf niet zelf kan aanmaken, en is daarmee één van de beste bronnen van proteïne.

Two Chicks - Omelette LR

Scheiden die hap
Ik ben zelf dus vrij slecht in het scheiden van de dooier en het eiwit. Je hebt allerlei trucjes, zoals de dooier langzaam overgieten tussen twee helften van het ei, net zolang tot je al het eiwit in een bakje eronder opgevangen hebt. Of het ei breken over je hand, zodat je de dooier zelf op kan vangen en het eiwit tussen je vingers door kan laten glippen (ieuw). Daar is nu dus een perfecte oplossing voor.

Two Chicks - Pavlova LR-1

15 eiwitten
Want daar is dus de fles met TwoChicks! Deze bevat 15 eiwitten van vrije uitloop kippen. Deze kun je dus meteen in je pan, beslagkom of andere kook-attributen gieten. Op de fles staat ook nog een omreken tabelletje: hoeveel eetlepels uit deze fles zijn gelijk aan hoeveel hele eieren, bijvoorbeeld voor je omelet?

Egg-White-Def-Lowres1-638x668

The verdict
+ De fles is superhandig in gebruik: geen lekkend glibberspul
+ Je hoeft niet meer zelf eieren te scheiden
+ De verpakking is duidelijk, je weet precies hoeveel je nodig hebt

– Je betaalt wel voor het gemak: een fles van 500ml kost EUR 3,99. Dat is duurder dan 15 gewone eieren (en dan heb je de dooiers er ook nog bij)
– Ik zelf maak geen fles van 15 eiwitten op binnen 7 dagen na openen

TwoChicks is verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Ga jij het uitproberen?

?

Anneloes & Francien

Foto’s Joyce Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent