Two days to go

Over 2 dagen staan Francien en ik voor de 4e keer aan de start van de Dam tot Damloop. In mijn geval de minst voorbereidde loop so far. Voordat ik naar Thailand vertrok was ik er helemaal klaar voor (hoe kunnen ze die Damloop zo slecht plannen!), maar Thailand heeft mijn conditie geen goed gedaan… Eergister was een test om te kijken of ik ├╝berhaupt nog wel kon lopen. Ik liep met We Run AMS (kom ook, iedere woensdag avond) 6,8 KM en ik moet zeggen dat het best aardig ging.

Maar goed, zondag moet ik dus nog ongeveer 10 KM verder. Ik weet dat ik het kan, puur op wilskracht. Maar of het ook verstandig is is een 2e;) Wat mijn plan nu is, in tegenstelling tot mijn eerdere plan, is rustig aan beginnen en gewoon kijken hoe het gaat. De tijd doet er niet toe. Ik zie het als een ultieme test om te zien of ik over een paar weken een halve marathon kan lopen. Ik heb nog ongeveer 4 weken om te trainen, zodat ik daar wel voor een goede tijd kan gaan:)

Daarnaast is de Damloop in mijn ogen een van de leukste runs van Nederland. Langs de hele route zitten mensen voor hun huizen met spandoeken, muziek en water. Je kunt eigenlijk niet opgeven als je dat ziet. Het zorgt ervoor dat je alles er uit haalt wat er in zit. Het enige waar ik tegenop zie zijn de stukken waar geen huizen staan. Langs de snelweg of over het industrieterrein is waar ik mezelf waarschijnlijk echt tegen ga komen. Die stukken zijn leeg, kaal, grijs en demotiverend.

Ben jij er zondag ook bij? En heb je een tip om de saaie stukken te overleven?

?

Fieke

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

Recent