Verhoogt Sporten Je Productiviteit?

Denk je dat sporten jouw productiviteit verhoogt? Fieke en ik denken van wel. Ik heb er natuurlijk geen wetenschappelijk onderzoek naar verricht, maar ik merk dat ik georganiseerde te werk ga als ik gesport heb. Tijdens het sporten kan ik goed nadenken en alles overzien.

Sporten zorgt voor rust in mijn lichaam en ik voel me er bovenal fitter door. Daar zijn mijn directeuren ook weer gebaad bij ;). En dit wordt ook nog eens onderstreept door een artikel dat ik de Telegraaf las (ja ik weet het, één bron is geen bron, maar toch).
‘Dat mensen die regelmatig sporten meer geld (9 procent maar liefst, dan niet sportende werknemers) verdienen is de conclusie van een Amerikaans onderzoek, dat in juni gepubliceerd wordt in de Journal of Labor Research. Er zijn verschillende oorzaken te benoemen. Sporters zijn doorgaans gedisciplineerder en daardoor ook trouwe werknemers. Ook hebben mensen die regelmatig sporten meer energie en zijn ze op mentaal gebied ook fitter. Deze voordelen betalen bedrijven graag uit.’ Just so you know…

Maar dat terzijde, lichaamsbeweging verhoogt je productiviteit door je te helpen je hoofd leeg te maken, zodat je verfrist kunt werken en je concentratie beter is. Daarnaast voel je je zelfverzekerder, je uithoudings-vermogen neemt toe en je krijgt meer controle over je eigen lichaam. Dus girls, keep moving!

Verhoogt sporten jouw productiviteit ook? Zo ja, waar merk je dat dan aan?

?

Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

Recent