#VOEDzooi 18

Weet je nog steeds niet wat je vanavond, morgen of overmorgen gaat maken? En wil je tijdens je kerstdiner zo gezond mogelijk genieten? Dan ben ik je reddende engel. Echt.

Met dit hoofdgerecht kun je zorgeloos genieten. Hertenbiefstuk is namelijk heel mager vlees. Dit recept verscheen overigens vorige week ook in de Grazia! (Sorry I’d like to brag).

Hertenbiefstuk met Cranberrysaus en Aspergepunten!
Ingrediënten (4 personen):
340 gram cranberry’s
1 limoen
4 hertenbiefstukken
scheut olijfolie
2 eetlepels Boter
60 gram honing
200 gram aspergepunten
100 ml water
Peper & Zout

Haal de hertenbiefstuk een half uur van te voren uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur komt. Breng de cranberry’s met 100ml water en het limoensap in een pan op laag vuur aan de kook. Laat het 20 minuten zachtjes koken. Voeg nu de honing bij de cranberry’s en laat het nog vijf minuten zachtjes doorkoken. In de tussentijd doe je de oven alvast aan op 50 graden.

Bestrooi de hertenbiefstuk met peper en zout. Warm de olijfolie en boter op in een koekenpan en bak de hertenbiefstukken in 2 minuten voor elke kant op hoog vuur bruin. Haal nu het vlees uit de pan en wikkel in aluminiumfolie, houd ze warm in een warme oven.

Wok nu de aspergepunten kort in een wok pan. Ondertussen doe je de cranberrycompote in de koekenpan en roer je de aanbaksels van de hertenbiefstuk erin los. Pak de hertenbiefstukken er weer bij en leg het vlees nog een minuut terug in de pan. Serveer de hertenbiefstukken met de saus en aspergepunten. Ook lekker met aardappel pure!

Heb je ook nog geen idee voor een dessert? Dit hoofdgerecht gaat goed samen met de chocolade mousse van een aantal weken terug of deze panna cotta uit het kerst receptenboekje van Personal Body Plan! Enjoy!

Ik wens je een hele fijne Kerst toe!

?

Jenny

Check out my blog or follow me on Instagram

Recent