VOEDzooi #19

Oudejaarsdag, de dag waarop iedereen terug kijkt op het afgelopen jaar en verteld wat ze hopen, verwachten en willen bereiken in het nieuwe jaar. Ook is het de dag van bubbels, sterretjes, OreOliebollen én appelflappen. Vanavond om 00:00 gaan we het nieuwe jaar in. Ik neem aan dat, net zoals driekwart van Nederland, ook jouw voornemen voor het nieuwe jaar is om verstandigere keuzes te maken qua voeding en sport. Begin daar vanavond al mee en maak deze appelflappen!

Wat heb je nodig voor 4 appelflappen?
1 appel, in hele kleine stukjes gesneden
4 plakken  roomboter bladerdeeg (Koopmans: e-nummer vrij)
1 ei (losgeklopt)
1 theelepel kaneel

Warm de oven voor op 180 graden. Mix de appelstukjes met het kaneel. Verdeel nu de appel/kaneelmix over de plakken bladerdeeg en vouw de plakjes dicht en duw de randjes goed aan (eventueel met een vork zoals ik deed). Bestrijk de bovenkant van de appelflappen met een dun laagje ei en leg ze op een met bakbapier bekleed bakplaat. Bak de appelflappen in het midden van de oven goudbruin (ongeveer 20 minuten).  Even laten afkoelen en smullen maar!

Ik was druk bezig in de keuken en heb ook nog een andere variant gemaakt (zie bovenstaande foto): met jam en niet dicht gevouwen! Wat heb je daarvoor nodig?
1 appel in hele dunne plakjes gesneden
2 plakken bladerdeeg
Jam (abrikozen of aardbeien)

Warm de oven voor op 180 graden. Snijd elk plakje bladerdeeg in de lengte door het midden zodat 4 stukken krijgt. Smeer jam met een kwastje of bolle kant van een lepel op het bladerdeeg en leg hier de dun gesneden plakjes appel boven op. Leg ze op een met bakpapier bekleed bakplaat en bak ze in het midden van de oven goudbruin, ook 20 minuten. Je kunt deze twee soorten appelflappen dus mooi tegelijkertijd bakken!

Alvast een hele fijne jaarwisseling en geniet van jullie avond! Tot in het nieuwe jaar!

?

Jenny

Check out my blog or follow me on Instagram.

Recent