#24 VOEDzooi

Pindarotsjes, de lekkernij van vroeger. Tegenwoordig hoort dit product tot mijn guilty pleasures. Volgens mij zijn ze super makkelijk zelf te maken. En dat is dan ook precies wat ik heb gedaan. 

Dit #VOEDzooi recept is heel makkelijk maar heeft wel wat tijd nodig. Je gebruikt voor deze snack geen melkchocolade maar pure chocolade met 85% cacao. Cacao bevat veel antioxidanten, deze helpen je om je lichaam te beschermen van radicalen. Hoe meer cacao chocola bevat, hoe meer antioxidanten dus. Vandaar dat je voor dit recept pure chocolade gebruikt. Melk chocolade bevat meer melk en minder cacao, maar is ook erg lekker ;). Waarschijnlijk gaat Francien voor die laatste variant…
Wat hebben we nodig? (voor 15 pindarotsjes)
  • 200 gram pure chocolade (85% cacao)
  • 200 gram ongezouten pindanoten

Smelt de pure chocolade in een kom au bain-marie. Voeg hier nu de noten aan toe en mix het goed door elkaar. Leg het nu voor een half uurtje in de koelkast. Na een half uur pak je de kom er weer bij en een met bakpapier gekleed bakplaat en schep je hier met twee lepels kleine pindarotsjes van het mengsel op. Laat het nu voor minstens twee uur uitharden en aanvallen maar!

Deze ga ik zeker vaker maken. Ook eens met andere noten zoals cashewnoten of amandelen. Mmm.. Enjoy!

?

Jenny

Check out my blog or follow me on Instagram.

Recent