#49 VOEDzooi

Kun je net als ik ook geen genoeg krijgen van hamburgers? Het onderstaande recept is superlekker en nog koolhydraatarm ook!

Qua samenstelling van je broodje hamburger kun je er van alles en nog wat bijdoen natuurlijk: rauwkost, uienringen, gesmolten kaas, dat ligt helemaal aan je eigen smaak. Ik heb gekozen voor onderstaande.

Wat heb je nodig voor 2 burgers?
4 Portbello’s
150 Gram mager gehakt
1 Tomaat
Handje rucola
1 Lente ui
1 Jalapeño
2 Cheddar plakjes
1 Klein rood uitje
Smart cooking spray
Peper & zout

unnamed-1

Snipper het uitje en vermeng dit met het gehakt samen met wat peper en zout. Maak van dit mengsel 4 bolletjes en druk deze plat, zodat het hamburgers worden. Nu gaan we eerst de portobello‘s klaar maken. Het lekkerst is om de portobello’s te grillen in een grillpan of grill. Mocht je die nou niet hebben, dan kan het ook in een gewone koekenpan. Gril de portobello’s kort, totdat ze beginnen te zweten en ze soepel worden.

Bewaar de gegrilde portobello’s op een bord en bedek ze met vershoudfolie terwijl je de hamburgers gaat bakken/grillen. Snij de tomaat, augurk, lente ui en jalapeños  in dunne plakjes/reepjes. Gebruik 1 portobello als onderste ‘broodje’ en doe hier wat rucola op met daarboven op de hamburger. Top deze af met tomaat, lente ui, jalapeño, bosui, ketchup en augurk en leg er dan nog een portobello op.

Enjoy!

?

Jenny

Check out my blog or follow me on Instagram.

Recent