Wat doe je op de vooravond van de Damloop?

Terwijl de rest van Nederland zaterdagavond neerstrijkt op een terras verplicht ik jou om uit te rusten. Als je je deelname aan de Damloop serieus neemt dan he? Okay op de bank (of in de bios) zie je geen mensen voorbij lopen die je samen met je vriendinnen kunt becommentariëren. Je kunt ook niet eindeloos cocktails achterover slaan, zoals je dat op een fijn terras wel kunt doen, want dat alcohol voor een belangrijke race als de Damloop is een no-go bewijst ook dit artikel.

Maar wat kun je dan wel doen op je verplichte rustavond?

Bridget Jones Baby (film)
Als ik de lange rijen voor de bioscoop mag geloven dan is ook Bridget Jones Baby een regelrechte hit… Dus wat heb ik gedaan? Ik heb een ticket gekocht voor aanstaande zaterdagavond (vroege editie)! De recensies liegen er niet om.

‘Bridget Jones’s Baby is verrassend leuk, juist voor degenen met lage verwachtingen. Deze zelfspot en onderkoelde humor zie je tegenwoordig nog maar weinig in Britse komedies.’ – Volkskrant

Crashtest IKEA - Joyce (5)

Jammer dat ik nog tot zaterdagavond moet wachten… En wil je niet naar de Bios, dan kun je deel 1 en 2 ook gewoon via Netflix (& Chill) bekijken.

Cesar (boek)
Matthijs Kleyn is onder meer schrijver van de romans en tevens bestsellers Vita en Ik zie je. Beide boeken las ik binnen no-time uit. Hij schrijft wat hij zegt. Zijn hart ligt ten alle tijden op het puntje van zijn tong. En nu een derde boek, waarover hij dinsdagavond mocht vertellen in RTL Late Night. Niemand hield het droog. Ook ik niet. 

12974464_1296958610319760_4848969096401393538_n

Waar het boek over gaat?
‘In het boek beschrijven Kleyn en zijn vrouw Benthe de medische molen waar ze in belandden toen hun zoontje Cesar te vroeg geboren werd. De artsen zeiden dat de baby meervoudig gehandicapt was, maar dit bleek niet zo te zijn. Kleyn besloot om elke week een verhaal te schrijven over zijn zoon die werden gepubliceerd op de website Famme.nl. Soms heftig, maar soms ook vrolijk. Deze verhalen zijn nu gebundeld in een boek.’ – Metro

Serieus dit moet je lezen!

IKEA - aankoop bed GL2R groot (5)

Slapen
Klinkt suf (is het ook trouwens), maar goed uitgerust aan de start verschijnen is het halve werk. Okay, meestal lig ik er rond 21:30 uur in op de vooravond van een race, maar daar komt nog wel bij dat ik zo’n 3 uur naar het plafond staar. Liggen is ook rusten, zelfs als je de slaap niet kunt vatten.

Wil je nog meer tips over race-day zelf? Lees dan nog even deze blogpost door. Ik zie je in Zaandam! Deal?

?

Francien (& Joyce)

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Foto’s door Joyce Bongers

Recent