We rock Amsterdam

Afgelopen maandag vertelde ik mijn verhaal van de halve marathon van San Francisco. Het was een fantastische ervaring, maar makkelijk was het zeker niet. Ik moest echt vechten, al vanaf het begin. Terwijl ik de afgelopen periode toch heb bewezen dat ik 16K kan lopen, was ik al bij 5K totaal op. Ik weet niet waarom het gebeurde, misschien was het gewoon niet mijn dag, of waren de omstandigheden niet helemaal in mijn voordeel. Toen ik klaar was was ik zo blij en opgelucht, maar tegelijkertijd ook een beetje ontevreden. Nou heb ik dat vaak. Ik finish vrijwel altijd met het gevoel dat ik beter kan, heel bevredigend (ahum).

Het gevoel wat ik aan die halve marathon overhield was: Dit kan beter. Maar dat niet alleen. Het kan ook leuker en makkelijker. Natuurlijk is het een gevecht en een uitdaging, maar het hoeft niet vanaf de eerste kilometer zo te zijn. Dit is dan ook de reden dat ik vandaag, samen met Francien en Manon, aan de start van de Amsterdam halve marathon verschijn. Ik heb mezelf iets te bewijzen;) Dat halve marathons rennen niet per se een hel is, dat het eigenlijk best indrukwekkend en leuk kan zijn. En, above all, dat ik het kan!

Nu maar hopen dat alles een beetje meezit. Het weer ziet er goed uit. Het is een citymarathon, dus niet al te veel wind en altijd mensen en afleiding om je heen. Stiekem heb ik er gewoon best wel zin in! Ik heb net goed ontbeten, eet zo nog een banaan en vertrek dan om half 1 naar het Olympisch Stadion (waar ook de finish is, hoe cool is dat!!), waar we om 13.48 van start gaan.

Zien we jullie daar? Of heb je een eigen loop gepland vandaag?

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you there!

Recent