WE run

De opvallende lezer zag al dat ik de nieuwe sportcollectie van WE Fashion droeg.. Toen ik de winkelruiten van WE Fashion bekeek en ook nog eens een persbericht ontving over diezelfde collectie, wilde ik er direct meer over en van weten! Want dit is een winkel waar ik zelf graag kom, maar normaal gesproken vind ik er dan jurkjes. De sportcollectie is geheel nieuw voor mij. Ik was aangenaam verrast door de collectie. Mooie print en op het eerste gezicht een goede pasvorm. Maar goed ik loop al iets langer mee om te weten dat ik het toch echt eerst zelf moet uittesten.

Wacht ik pak eerst even datzelfde persbericht erbij om te zien wat WE Fashion zelf zegt over deze nieuwe collectie. ‘Aan de start van 2016 brengt WE Fashion, na het succes bij MEN, haar allereerste “Performance Wear” collectie voor vrouwen uit. Er zijn functionele kwaliteiten gebruikt die ademen en absorberen, waardoor vrouwen zich optimaal kunnen concentreren op hun work-out!’

Ik maak een kanttekening, ik vraag me namelijk al geruime tijd af of niet-sportwinkels/producenten weten wat erbij komt kijken als het aankomt op het ontwerpen van performance wear / sportswear. Om die reden kijk ik daarom met een kritisch oog naar deze collectie.

Maandthema Februari GL2R (7)

Comfort
Active wear, ik draag het het liefst de hele dag. Gelukkig heb ik een job die dit ook daadwerkelijk toelaat. Mijn oog valt direct op de tight en sportsbra. Die zijn voor mij als hardloopster essentieel. Ik trek het aan, maat M. De tight omsluit mijn billen direct en de waistband valt mooi op mijn heupen. Ik strek mijn benen. Loop een stukje en besluit dat de tight heerlijk ‘zit.’ De sports bra biedt helaas onvoldoende steun aan mijn borsten (lees: volle C cup, ja echt waar). Ik spring nog een paar keer op en neer om er zeker van te zijn. De stof verliest het helaas van de zwaartekracht (aka mijn hangborsten). Ik koop om die reden af en toe een sports bra een maat kleiner, zodat mijn borsten een instant lift krijgen. Ik pak de bra van Joyce, maat S. Ah, kijk precies wat ik dacht. Ze krijgen direct een lift en worden platgedrukt op mijn lichaam (just the way I like it). Ik spring opnieuw op en neer. En nu blijven ze prima op hun plek, omdat er stukken minder bewegingsruimte is.

Maandthema Februari GL2R (3)

Pasvorm
Ik vind dat een tight vooral mijn billen moet ondersteunen on the run om te voorkomen dat mijn billen een eigen leven leiden. En dus ga ik onder toeziend oog van Joyce een stukje lopen in het nabijgelegen park. Ik vraag Joyce te kijken naar mijn derrière. ‘Niets mis mee. Kim Kardashian zou trots op je zijn!’ schreeuwt Joyce me toe. ‘Hoe bedoel je? roep ik haar toe. ‘Mooie ronde billen die prima vorm krijgen in deze tight.’ zegt ze. ‘Bedoel je dat menig man een prima uitzicht in de schoot krijgt toegeworpen als men een blik werpt op mijn billen?’ vraag ik. Ze moet lachen, maar knikt toch instemmend ja. ‘Wat vind je trouwens van de top?’ vraagt Joyce me. Ik hou ervan als de stof licht aanvoelt en ook daadwerkelijk is.

Maandthema Februari GL2R (6)

Ontwerp
Als ik kijk naar de print dan had er wat mij betreft wat meer variatie in gemogen. Overal komt diezelfde print terug en het maakt je ongevraagd opvallend. Je kunt het downsizen door te gaan voor de zwarte top. In de volgende collectie hoop ik daar toch meer variatie in te zien. Wat ik bij het jasje bijvoorbeeld heel mooi vind is dat de achterkant langer is dan de voorkant. Dit zorgt ervoor dat mijn rug warm blijft en mijn zwembandje bedekt is. Dit is dan ook mijn favoriete stuk uit de collectie.

Processed with VSCOcam with c2 preset

Functionaliteit
Als ik aan functionaliteit denk, dan denk ik aan zakjes op de juiste plekken, ritsen die gemakkelijk open- en dichtgaan en een waistband die voorkomt dat je tight (of bra) afzakt. De lijn is hoogwaardig afgewerkt, dat is bijna opvallend te noemen. Ik vind dit vaak tegenvallen bij niet-sportwinkels die een sportlijn uitbrengen. Een dergelijke collectie verliest het dan op de afwerking. De ritsen zijn gemakkelijk in gebruik. De zakjes zijn diep genoeg om je er (je te grote) smartphone in op te bergen. Het elastiek in de taille van de tight zorgt ervoor dat alles op zijn plek blijft. Toch vind ik het jammer dat een draadje om alles zelf nog even aan te trekken ontbreekt.

Prijs/kwaliteit
Toen ik de collectie bekeek in de winkelruit, was ik verrast door de prijzen. Die liggen namelijk relatief hoog, totdat ik de collectie dus zelf in handen kreeg. Je krijgt oprecht waar voor je geld. Ik vind ook dat je best mag investeren in goede sportkleding, aangezien het je sport veraangenaamd en ondersteund.

Pluspunten
+ Hoogwaardige afwerking (naden/ritsen)
+ Goede prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten
– Weinig variatie als het gaat om de print
– Ontbreken trekkoord in tights

Zie ik jou binnenkort voorbijlopen in (een deel) deze collectie?

?

Francien & Team Girls Love 2 Run

Foto’s gemaakt door Joyce Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent