Weekly goals

Het is weer maandag. Begin van een nieuwe week en niet de meest geliefde dag. Maar wel een mooie dag om even na te denken over vorige week en grote plannen te maken voor what’s to come. Ik geloof dat het echt goed is om eens in de zoveel tijd stil te staan met wat je allemaal hebt bereikt. Om na te denken over waar je trots en minder trots op bent en om vervolgens te kijken hoe je dit de komende tijd gaat vasthouden of verbeteren. Dit geldt natuurlijk voor alles wat er in je leven gebeurt, maar zeker ook voor je workout regime. Ik stel mezelf regelmatig doelen en ben ook een ster in het bijstellen van die doelen. Naar beneden dan he;) En op zo’n maandag als deze ben ik dan ook lang niet altijd tevreden.

Ik moest bijvoorbeeld meer lange afstanden gaan lopen. 2 weken geleden lukte dat niet, omdat ik scriptie-deadlines had, maar vorige week had ik die niet.. En toch ben ik niet verder gekomen dan 8K. Dat kan natuurlijk niet;) en dus ga ik het opnieuw proberen. Nieuwe week, nieuwe kansen.

Om de haalbaarheid te vergroten ben ik even gaan zoeken naar tips. How to achieve your goals? Stap 1, stel haalbare doelen, klopt in mijn geval. Die afstand zit wel in me, het komt er alleen niet altijd uit. Stap 2, stel duidelijke doelen, is nog niet helemaal gelukt. Want ja, wat bedoel ik eigenlijk met lange afstanden? Moet ik gelijk naar de 20 of is 12 ook goed en moet dat 1 x per week of liever 3? Ik heb hier even over nagedacht en besloten dat ik in ieder geval 1 x 12 en 1x 15 moet lopen, klaar als een klontje lijkt me. Dan nog stap 3. Maak het leuk voor jezelf. Bij deze: Francien heb je woensdag wat te doen? Ga je mee op een 12K run?

Hoe makkelijk is het voor jou om je doelen te halen? Heb je er net als ik soms moeite mee of doe je juist vaak meer dan je van plan was?

?

Fieke

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

Recent