Weststrandweg Run

Was je gisteren toevallig in Amsterdam? Dan kan het maar zo eens zijn dat je ons voorbij hebt zien rennen op de snelweg! Een snelweg? Ja een snelweg. Wij kregen de gelegenheid om een nieuw stukje snelweg in te lopen, de Westrandweg. En dat is zeer zeker gelukt!

Photobucket

Gameface (geschreven vanuit onze beleving)

Ook al doen we misschien gewoon mee voor de lol, stiekem zou het  toch wel een mooie gelegenheid zijn om onze Personal Bests keihard te smashen. Je rent ten slotte over een stukje ‘snel’weg. Voorafgaand aan de wedstrijd beginnen we daarom de zenuwen toch een klein beetje te voelen.  Om niet al te hoge verwachtingen te scheppen praat Francien zichzelf  voorafgaand aan de game even snel een underdog positie aan. Fieke en Manon laten haar maar gewoon gaan.

Photobucket

Photobucket

Fashionable late

Terwijl we in de Starbucks nog een laatste drankje wegdrinken praten we over het feestje dat later op de dag volgt. Wat trekken we aan? Wie komen er allemaal? Om kwart over twee vertrekken we richting de start. We zijn een beetje aan de late kant. Terwijl iedereen al klaarstaat sluipen wij nog gauw ons startvak in. Fashionable late ;)? We hebben besloten om ieder voor zich te rennen. Niks geen groepsgevoel! We gaan allemaal voor een personal best! Als het startsein klinkt schieten we weg. Toch jammer dat we drie seconden later al verstrikt raken in wederom een overvol deelnemersveld. Toch rennen we alle drie boven ons eigen tempo. Het valt ons op dat het deelnemersveld overwegend bestaat uit mensen van het andere geslacht. Maar ach, we willen niet van elkaar onder doen.

Photobucket

Tour de Francien?

Francien probeert als eerste te demarreren, maar wordt na twee seconden al weer ingehaald door Fieke en Manon. GVD (sorry) gaan we nou weer zo’n strijd der titanen krijgen? Het is Manon die al eerste echt loskomt. Ach weet je wat, ze kan op dit moment ook gewoon het hardste rennen van ons alle drie.

No water needed

Als Fieke daadwerkelijk de snelweg opstapt moet ze toegeven dat het toch wel heel gaaf is om op een ‘nieuwe’ snelweg te rennen. Helaas ontbreekt het wel aan publiek. Wat haar opvalt is dat er op iedere 2,5 km een drinkpost te vinden is! We hebben dus niet te klagen over een drinktekort. Maar omdat we maar 10 km rennen vindt niemand het nodig om ook maar een slokje te nemen.

Hardgaan

Terwijl we rennen komen we op de tegenliggende weg de eerste pro runners tegen! Wat gaan ze gruwelijk hard. Francien wordt aangestoken door dit tempo en besluit om vier minuten te doen alsof ze ook een pro is. Toch jammer dat ze naar vier minuten even een versnelling terug moet schakelen.

Caught up

Manon bereikt als eerste de andere weghelft. Fieke ziet haar niet, Francien ook niet. Iedereen is echt volledig caught up in the run. Als Francien de andere kant bereikt ziet ze per toeval Fieke lopen. Fieke denkt waarschijnlijk hetzelfde als Francien. “Wat gaan we hard! Hoelang gaan we dit volhouden, voordat we volledig in elkaar zakken? Geen idee!” Toch komt dat inzak moment niet.

Titaan

Alle drie worden we ingehaald door een runbuddy die veel later gestart is. De één ontvangt een bemoedigd schouderklopje, de ander ontvangt een tikje op de billetjes en de laatste ontvangt een knipoog. Sh*t. Ach ja, het is ieder voor zich. Met nog twee km te gaan schakelen we allemaal een tandje bij. We moeten hoe dan ook finishen onder de 50 minuten. De laatste kilometers lijken we te vliegen. Ook al worden we van alle kanten ingehaald door het andere geslacht. Ze zorgen er wel voor dat we het uiterste uit onszelf halen. En als je ons inhaalt, ja dan kan het maar zo eens zijn dat we ze net zo hard terug inhalen!

Let’s run this m*therf*cker!

We ruiken de finish en trekken zowaar een eindsprint. Is het echt waar? Ja het is echt waar. We finishen alle drie onder de 50 minuten!

Newly runner

En dan is er nog het meisje dat we nog niet eerder genoemd hebben, maar dat ook mee rende! Enthousiast gemaakt door drie hardloop meisjes heeft ze zich gewaagd aan haar eerste hardloopwedstrijd. En wat ging ze hard en wat was ze enthousiast. De laatste 500 meter vloog ze letterlijk! Runnershigh? Absoluut. We zijn allemaal heel trots op haar! Of ze de volgende keer weer meegaat? JA! Ze moet.

Partytime!

Nog geen 3 uurtjes later ontmoeten we elkaar wederom! Dan is het tijd om Manon’s B-Day Bash te vieren. Hier kunnen we niet teveel uitspraken over doen. Maar de foto’s zeggen voldoende, toch?

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Hoe was jouw weekend? En ga je vandaag nog iets leuks doen? Of ga je net als ons gewoon even relaxen? 

?

Fieke, Francien & Manon

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you there!

Recent