Why I (don’t always) Run

Waarom loop je? Of waarom wil je beginnen met hardlopen? Voordat je verder leest wil ik dat je hier goed over nadenkt, maar echt. Dus ik vraag het je nog een keer. Waarom loop je? Vertel het me in de comments, ik ben oprecht nieuwsgierig naar jouw (bewegen)reden.

Diezelfde vraag stel ik mezelf al dagenlang. Want waarom loop ik nou? En hoe kan het dat ik af en toe het plezier verlies in hardlopen? Terwijl ik jarenlang op één ding kan rekenen in mijn leven, namelijk dat het hardlopen er tot nu toe altijd voor mij is geweest en me overal ter wereld brengt.

Ik zag daarnet deze (reclame)video van Robin Arzon (ultra atlete), mijn grote inspiratiebron als het op hardlopen aankomt. Ze is momenteel één van de gezichten van de adidas campagne HERE TO CREATE. De reden waarom ze loopt wordt in deze video op een prachtige manier verfilmd. Hierdoor stel ik mezelf opnieuw de vraag, waarom loop ik? Of beter gezegd wat is mijn drijfveer om te lopen? Ik dacht dat ik liep om jou te inspireren en motiveren. En dat is deels ook zo, maar er zit een diepere laag onder. Aan mijn boobs incident heb ik een minderwaardigheidscomplex overgehouden. Ik had het idee dat ik fout zat, dom was (in de ogen van anderen) en een slet. Dat minderwaardigheidscomplex heeft zich doorvertaald naar een enorme bewijsdrang. Denk vooral dat ik het niet kan en ik bewijs je dat het (ook anders) kan. Dat zie je ten tijde van mijn races, maar ook aan mijn kijk op sport gerelateerde zaken. Ik doe heel veel dingen onopvallend, maar ben extreem goed in opvallen dankzij mijn bewijsdrang en persoonlijkheid. Het is fijn dat ik daardoor soms heel ver kom, zowel letterlijk als figuurlijk.

Toch brengt het me wel tot het besef dat ik zelf het hardlopen af en toe in de steek laat, omdat ik (momenteel) niets te bewijzen heb. Het positieve eraan is dat ik het ontzettend leuk vind om diezelfde bewijsdrang in jou naar boven te halen door je te inspireren en motiveren. Ik hoop zelfs dat je mijn prestaties overtreft. Ik weet dat je dat kan. All you have to do in believe in yourself. En je moet dus weten waarom je loopt vandaar ook die vraag aan jou.

Dus vertel, waarom loop je?

?

Francien

Foto’s gemaakt door Joyce Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent