Catch me if you can

Vliegende start
Lopen tot de finish in zicht is? Ik dacht het niet. Op 8 mei aanstaande loop ik samen met mijn PUMA squat zo hard mogelijk weg van die bewuste finish. Die overigens gevormd wordt door niemand minder dan Max Verstappen, maar dat geheel terzijde. Ik en de overige lopers krijgen een voorsprong van 30 minuten. Waarna de ‘Catcher Car’ van start gaat. Max’s snelheid per uur? 15 kilometer. Word je ingehaald dan ben je af. Aan jou de taak om Max en zijn ‘Catcher Car’ zolang mogelijk voor te blijven…

‘Max’imaal hard gaan
Had ik al gezegd dat deze race wereldwijd op hetzelfde tijdstip van start gaat? Degene die het langst de Catcher Car van zich weet af te houden is de winnaar. Vorig jaar wist iemand in Peru de Catcher Car maar liefst 79 kilometer, ik herhaal 79 KILOMETER voor te blijven. Die bewuste man, die staat dit jaar in Nederland aan de start. Max, je gaat het zwaar krijgen. Ontzettend zwaar. Want er is GEEN pitstop en dus ook geen toilet. Max, hoe goed ben jij eigenlijk met plassen in een potje?!

Heft in eigen handen
Genoeg over Max en zijn Catcher Car. Gisteren nam ik samen met Veronica het heft in eigen handen. Ik besteeg de Catcher Car aka bakfiets. Team Running Lau en Team Annemerel kregen in een gebied van vier bij vier kilometer een uur de tijd om rond te rennen zonder daarbij gepakt te worden door de Catcher Car… Hoe wisten Veronica en ik dan waar ze te vinden? Dankzij de Garmin GPS Watches die elk team bij zich droeg. Via onze mobiele telefoon mochten kregen we iedere 5 minuten een update om te zien waar ze zich ongeveer bevonden. Beide teams waren constant opgejaagd, omdat zij geen zicht hadden op onze precieze locatie. Het werd een dollemansrace door het hart van Amsterdam.

Wings For Life - event PUMA GL2R blog (8)

Wings For Life - event PUMA GL2R blog (10)

Wings For Life - event PUMA GL2R blog (7)

Wings For Life - event PUMA GL2R blog (5)

Wings For Life - event PUMA GL2R blog (6)

Wings For Life - event PUMA GL2R blog (4)

Wings For Life - event PUMA GL2R blog (12)

Wings For Life - event PUMA GL2R blog (15)

Wings For Life - event PUMA GL2R blog (11)

Wings For Life - event PUMA GL2R blog (13)

Catch me if you can
Team Annemerel werd na 25 minuten gespot. Bij het aanzicht van het team sprongen we uit de Catcher Car om de groep daadwerkelijk af te tikken. Wie had de langste adem? Je raadt al! Ik en Veronica, want van fietsen en in bakfiets zitten word je nou niet bijster moe, maar dat was pas one team down. One to go. Team Running Lau liet zich minder makkelijk pakken. Door continue van richting te veranderen. Met nog vier minuten te gaan, renden Veronica en ik ons het klaplazerus. Maar het was te gek, om ze af te tikken!

Wings For Life - event PUMA GL2R blog (3)

Wings For Life - event PUMA GL2R blog (1)

Moe maar voldaan
Moe maar voldaan keerden we terug naar de PUMA Store, waar aldaar een hele fijne maaltijd van Roots Amsterdam ons stond op te wachten! Voor Anne kwam deze race echter net een dag te vroeg, maar 8 mei staat Anne zeker aan de start, net als alle boys en girls die gisteren met ons meeliepen.

Wings For Life - event PUMA GL2R blog (2)

Wist je dat…
Genoeg over Francien en haar Catcher Car. Wist je dat iedere twee minuten iemand ergens ter wereld te horen krijgt dat hij of zij nooit meer kan lopen? Ik wist dat tot gisteren niet. Bizar eigenlijk. En wat doet het naast je fysieke gesteldheid, mentaal eigenlijk met je als je dat te horen krijgt? Daar kan ik niet over meepraten. Chris, hierboven afgebeeld, wel. Zeven jaar geleden kwam door een motorongeluk in een rolstoel terecht. De beste man besloot al vrij snel dat hij zijn leven niet zou laten leiden door een rolstoel. Vandaag de dag is deze man niet weg te slaan bij marathon’s, triatlons en dus ook de Wings For Life Run. Alhoewel hij op 8 mei in Dubai van start gaat. Verschil moet er zijn…

Topje van de ijsberg
Dat Anne er misschien wel heel dichtbij is geweest heb je als goed is gelezen. En juist omdat ze er zo dichtbij is geweest werd gedwongen stil te staan, of in haar geval liggen, bij de gevolgen van een dwarslaesie. Want hoe zou het zijn als je dagelijks lijdt aan een zware, constante pijn? Het is moeilijk en zelfs onmogelijk om deze pijn onder controle te krijgen, zelfs met medicijnen of andere behandelingen. Een dwarslaesie kan grote invloed hebben op de controle van de blaas. ‘Gezonde’ mensen kunnen hun lichaam constant op dezelfde temperatuur houden door middel van verwijding en vernauwing van de bloedvaten. Als deze functie verstoord is, kan iemand met een dwarslaesie oververhit raken in een warme omgeving en bevriezen bij lage temperaturen. En deze problemen vormen slechts een topje van de ijsberg die dwarslaesie heet.

Wings For Life - event PUMA GL2R blog (14)

Are you in?
De Wings For Life Run is een wereldwijd initiatief van Red Bull en is het in het leven geroepen om hen die een dwarslaesie hebben Wings For Life te geven. En daar kun jij aan bijdragen… Hoe? Door je in te schrijven voor deze te gekke race! In Nederland zijn er tot 8 mei nog maar 800 plekken te vergeven, maar hoe gaaf zou zijn als deze race vol komt. Juist omdat het volledige inschrijfgeld (100%) €30 gaat naar ruggenmergonderzoek. En €30 keer 800 = €24.000. Ik bedoel maar! Ik vraag niet veel, ik vraag enkel dat je met meeloopt voor diegene die dat niet meer kunnen. Ik vraag enkel of je meeloopt voor jezelf, omdat ik weet dat jij de Catcher Car met daarin dus Max Verstappen geruime tijd voor kunt blijven!

Zie ik jou op 8 mei bij de start in Breda? Dat zouden ik Anne en team fantastisch vinden!

?

Francien (& Joyce)

Foto’s gemaakt door Joyce Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

P.S. Francien, wat draagt iedereen trouwens op de foto’s?
Running: tight, shirt, jacket, kicks

Recent