Wish it | Dream it | Do it!

Als je iets écht heel graag wilt, dan kun je het ook bereiken. Het is mindset, waarbij een (haalbare) doelstelling nodig is om je uiteindelijk doel te halen. Ik heb van die periodes dat ik niet verder kom dan 4 km en dat soms maandenlang. Totdat iemand me inhaalt waarin ik mijzelf herken, sh*t hoe kan ze harder rennen dan ik? Langzaam verdwijnt ze uit mijn vizier. Met stomheid geslagen. Waar is mijn spirit, waar is mijn discipline gebleven? En als 4 km al te ver is hoe ga ik dan ooit een marathon lopen van 42,195 km?

Focus! Ja dat is makkelijk praten. De focus op het eindpunt zonder doelstelling (wat moet ik doen om daar te komen?) heeft geen zin. Het zit in de opbouw, kleine stappen, voordat je het einddoel kunt bereiken. Elke keer probeer iets harder te lopen, of net dat stukje verder. De progress boek je juist door deze kleine stapjes. De overwinning op jezelf, alsmaar je grenzen verleggen. Jezelf blijven uitdagen.

Wie zet mij aan tot het nemen van die stapjes? De mensen om mij heen!  Als ik op Facebook en Twitter (ook jullie berichten zorgen voor die extra motivatie om als maar verder te komen) Nike GPS notificaties zie staan, met daarbij een tijd en een afstand heb je mijn aandacht. Toegegeven dat de meeste jongens in mijn Timeline heel snel zijn, denk ik toch dat ik best in de buurt kan komen (keep on dreaming Francien). Of als Fieke mij verslaat in de gelopen afstand en duur van haar run, dan zet dat mij op scherp. En ooit ga ik de marathon lopen! Dat weet ik zeker, maar voor nu zet ik kleine stapjes in de richting van die droom. It’s about the journey, just as much as the outcome.

Waar dromen jullie van? Welke afstand wil je behalen? En waar leg je de focus? 

?

Francien

Follow my blog with Bloglovin

Recent